Легендарни британски виолиниста, Најџел Кенеди, одржао је  спектакуларни концерт под називом „Од Баха до Гершвина“ на отварању  50. БЕМУСА.

Као велики навијач Астон Виле и пољске Краковије, Кенеди је током боравка у Београду изјавио да у Србији навија за ФК Партизан. Уз овације публике у Сава Центру, која је Кенедија неколико пута позивала на бис, на самом крају концерта уручен му је и дрес Партизана са његовим презименом исписан ћирилицом и бројем 22.

Након вишедеценијске каријере пуне милионских тиража и водећих светских награда, Кенеди је стекао репутацију као један од водећих светских виртуоза. Изводио је музику најширег репертоара – од класичних композитора до Хендрикса, наступао је са легендама попут Пола Макартнија и Роберта Планта, свирао је за Британску краљевску породицу и обишао свет небројено пута наступајући са водећим светским оркестрима.

Љубав према џезу била је веома изражена у каријери Најџела Кенедија. Ванвременски стандарди, као што су нумере – Summertime, They Can’t Take That Away From Me и Porgy and Bess обрађени су у Кенедијевом непоновљивим стилу и заносу на албуму Kennedy Meets Gershwin, објављеном на 120. годишњицу Гершвиновог рођења.

Биљана Обрадовић 

Фото галерија: Душан Миленковић

no images were found

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ