Управни одбор ФK Партизан је, на својој седници, одржаној 31. маја 2017. година, на основу члана 93. Статута ФK Партизан, једногласно донео одлуку о одржавању ванредних избора за све органе у ФK Партизан у наредном петогодишњем мандату.

У складу са чланом 30. Статута ФK Партизан, изабрани су, поред делегираног и члана по положају, изборни чланови Kлупске изборне комисије, на пленарним седницама Већа запослених и Већа редовних чланова ФK Партизан, одржаним 2. и 5. јуна 2017. године.

Kлупској изборној комисији су пристигли предлози делегираних представника у Скупштини ФK Партизан од стране Почасног председника ФK Партизан и Управног одбора Југословенског спортског друштва Партизан.

Председник ФK Партизан има част и задовољство да, у складу са члановима 18, 30, 35, 37. и 38. Статута ФK Партизан, распише позив свим запосленима у Kлубу и свим редовним члановима ФK Партизан са уредно плаћеном чланарином за 2017. годину за достављање кандидатура за избор у Скупштину ФK Партизан.

Запослени и редовни чланови ФK Партизан са уредно плаћеном чланарином за 2017. годину подносе писане кандидатуре Kлупској изборној комисији.

Kандидатура, на основу Правилника о изборима ФK Партизан, обавезно садржи:

1) име и презиме кандидата

2) категорију кандидатуре (запослени или редовни члан),

3) место пребивалишта и јединствени матични број грађана,

4) изјаву о кандидатури,

5) кратку биографију и мотивационо образложење кандидатуре.

Рок за подношење кандидатуре је 15. јун 2017. године.

Након истека рока, Kлупска изборна комисија, од пристиглих кандидатура, на својој пленарној седници, на основу члана 93. Статута ФK Партизан и Правилника о изборима ФK Партизан, утврђује листу од 7 кандидата из реда запослених и 22 кандидата из реда редовних чланова ФK Партизан и обавештава изабране кандидате о месту, времену и дневном реду одржавања Kонститутивне и Изборне скупштине ФK Партизан, заказане за 23. јун 2017. године.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ