Nakon što je u Partizanu boravio u periodu od 2020/21, a potom i u sezoni 2021/22, ofanzivac Filip Holender je karijeru nastavio u mađarskog klubu Vašaš FK.

O periodu provedenom u Partizanu, Holender govori za klupski sajt.
„Koliko god je bilo teško i naporno, jer je u klubu kao što je Partizan konstantan pritisak, bilo mi je prelepo sa jedne strane, i zahvalan sam Bogu na prilici što sam mogao da igram za tako jedan veliki klub i delim svlačionicu sa velikim igračima, sjajnim trenerima, svima kojima je Partizan u srcu. Stoga želim da pohvalim sve do jednog koji se ne vide, a koji su bili tu, uz nas, koji su mi pomogli, pored svih saigrača i trenera: fizioterapeuti, ekonomi, doktori, svi zaposleni u Sportskom centru „Partizan-Teleoptik. Za mene je to bilo jedno lepo životno iskustvo i lep period iza mene.

Fudbal je igra koja vas u životu vodi na različite strane sveta. Ja sam profesionalni fudbaler i meni je potrebno da igram, jer se tako svako od nas oseća živim i srećnim. Svako ima svoj put, moj je ovakav i ovako je trebalo da se desi. Želim da što više igram i dajem golove i pomognem ekipi u svemu što nosi fudbal i da pokušam da to, kako smo pobeđjivali u Partizanu, sada uradim i na nekom drugom polju, u Mađarskoj, gde sam već bio duži period. Videćemo šta donosi ovaj put, ali bio je jedini koji sam mogao i trebalo da izaberem, u ovom trenutku.
Još jednom želim da se svima zahvalim. Svi koji me poznaju, znaju koliko sam zahvalan za sve i bio presrećan što sam mogao da sa svim tim ljudima živim i radim. Partizanu, navijačima i igračima želim sreću i verujem i želim da se što pre vrate na prave staze. Verujem da, šta god je trenutno, sve će se doći na svoje mesto. Nadam se, navijam i uvek ću dolaziti na stadion sa svojom porodicom, kad god budem u prilici i to je nešto što će ostati tako do kraja mog života.

Još jednom hvala i napred PARTIZAN!

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE