После друге контролне утакмице коју су црно-бели играли у четвртак са екипом Ахмета из Грозног, шеф Гордан Петрић је желео да већу минутажу да играчима из омладинске селекције Партизана и ФК Телеоптик који су са првим тимом на припремама.

Међу стартних једанаест, у утакмици која је играна са екипом Младости из Лучана, нашли су се Гочманац, Суботић, Илић, Шеховић, Белић, Стјепановић, Пантић, Диабате, Јевремовић, Јовић и Баждар.

Прва два гола за Партизан постигли су управо бисери Партизанове школе – Михајло Илић и Јанко Јевремовић, док су у другом полувремену, уместо Пантића, Јовића, Баждара и Диабатеа ушли Вања Влаховић, Милош Јојић, Ђорђе Петровић и Михајло Петковић.

У жару борбе, млади Петковић је задобио ударац услед којег је морао да напусти игру, те су црно-бели одиграли готово цело друго полувреме са играчем мање.

После узбудљивих 90 минута игре, утакмица је завршена резултатом 2:2.

Петковићу желимо брз опоравак, а након утакмице, своје утиске је изнео стрелац првог гола – Михајло Илић

„Била ми је баш велика част да постигнем првенац за вољени тим, то је најлепши осећај после дебија за Партизан. Била је ово захтевна утакмица за све нас, поготово у другом полувремену, где смо били са играчем мање. Али и са 10 играча у пољу смо успели да изједначимо.
Због Ћићкове повреде (прим.аут – Михајло Петковић), морали смо да импровизујемо у одбрани па су се Вања Влаховић и Ђоле Петровић спуштали да помогну и на крају смо некако успели и да изједначимо”, каже млади Илић.

Шта недостаје младим играчима да досегну до сениорског такмичарског нивоа?

„Па, вероватно сигурност и искуство које још нисмо довољно стекли, али ту су старији играчи да нам помогну у томе. Полако се сви привикавамо и припремамо за тај следећи корак. Гол је дефинитивно мотивација да наставим.“

И са играчем мање, црно-бели се нису предавали, а награда је стигла у 75. минуту када је Јевремовић постигао гол за изједначење и тиме поставио коначан резултат утакмице. Након утакмице, истакао је следеће:

„Друго полувреме је било много теже јер се Михајло Петковић повредио већ на почетку другог полувремена, па смо играли са играчем мање до краја. Доста смо истрчали, борили се, дали све од себе, други гол је награда коју смо, мислим, заслужили. Ипак, са играчем мање, заиста је било тешко издржати јак ритам утакмице.“

Прва информација медицинске службе Партизана је да Михајло Петковић није теже повређен, што је свакако срећна околност за играче и цео стручни штаб на челу са шефом Петрићем.

Црно-бели сутра настављају по устаљеном распореду са по два тренинга дневно.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ