Урађена је и последња контрола код професора Паола Маријанија у Риму који је уз параф на папиру и усмено – спреман си,  дао дозволу Партизановом везисти Небојши Кићи Косовићу да може и званично да се врати на терен. Уз присуство клупског доктора Илије Росића Косовић је лепе вести из Рима поделио са читаоцима Партизановом сајта уз подсећање да је током меча репрезентација Црне Горе и Казахстана Косовић задобио повреду менискуса и предњих укрштених лигамената, што га је одвојило са терена шест месеци.

Хвала Богу прошло је супер! Колико год знаш и осећаш да си добро, ипак док то и званично не чујеш увек постоји промил задршке. Професор Маријани ми је потврдио да могу да играм и сада требам што боље да тренирам, како бих се наметнуо шефу Ђукићу – каже Косовић.

Већ си почео да радиш фудбалске тренинге са екипом. Какав је осећај?

Не могу Вам описати. Једва сам чекао и милион пута сам и током припрема хтео да уђем у игру, јер сам се добро осећао, али субјективан осећај је једно, а физика нешто други. Не могу да опишем колико сам срећан! Шест месеци као шест година!

Одлично си поднео читав период опоравка, као и прво сазнање о повреди?

Па једноставно волим фудбал, зато сам и издржао. Велику захвалност дугујем Андри Милутиновићу, код којег сам се опорављао. Радио сам сатима и сатима током дана од седам ујутру, али сам имао само један циљ и истрајао сам!

Добио си и позив селектора репрезентације Црне Горе г. Љубише Тумбаковића да се придружиш селекцији у понедељак?

Да и хвала селектору што ме је позвао, заиста ми значи! Трудићу се од старта да добрим радом на тренинзима изборим место у тиму. Постоји доза страха због свега што сам прошао, али су ми играчи који су већ били у истој ситуацији и имали сличне повреде рекли да је то сасвим нормално И да ће нестати и то.

Мечеве си пратио са трибина.Који ти је био најтежи за праћење?

Искрено, најтеже ми је било да пратим двомеч са Плзеном. Једва чекам да станем уз аут линију у Хумској и уђем у игру!

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ