Након одигране утакмице 1/8 финала Купа Србије против екипе Дубочице, црно-бели су се победоносним голом Марка Миловановића, младог нападача, у 40. минуту игре, пласирали у даљи ток такмичења.
„Још увек сам под еуфоријом и мислим да ће ме то држати наредна 24 сата“, каже млади Миловановић. „Пресрећан сам! Даје ми велики мотив за рад и даљи напредак!“

Поред тренинга са првим тимом Партизана, Миловановић је на располагању Ненаду Брновићу, тренеру омладинаца, за све утакмице те селекције.
„Ја сам војник Партизана и где год шеф процени да је потребно да играм, трудићу се да дам свој максимум. Свестан сам да је конкуренција велика, да је важно имати утакмице у ногама, стога се никад не поставља питање „зашто“. Све за Партизан!“, подвлачи млади нападач.

Поред Марка Миловановића, Станојевић је на Куп утакмицу повео и Михајла Петковића, Вању Влаховића и Михајла Илића, док ће се Самед Баждар прикључити тренинзима после терапије услед повреде.
„Не само они, већ сви из омладинаца су моји добри пријатељи са којима као да живим. Заједно смо практично 24 часа и шта год да је потребно, увек смо ту једни за друге. Међусобно се саветујемо и дајемо подршку!“

Иза себе има пет првенствених, једну у Купу Србије и четири утакмице у Лиги конференције. А оно што га посебно краси је стрпљење.
„У Партизану сам од своје седме године, скоро више од десет година. Навикао сам на дисциплину и победнички менталитет клуба и, као што сам рекао, све што долази спремно чекам.“, и додаје:
„Шеф Станојевић је врстан педагог и стручњак и шта год он од мене захтева-испуњавам без дилеме!“

Важан гол посвећује навијачима јер, како каже, осећа њихову подршку са трибина.
„То се, једноставно, осети и то ми даје ветар у леђа! Преда мном је дуг пут, али баш стога желим да вредно радим и оставим траг у Партизану!“

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ