Ивица Илиев, спортски директор ФК Партизан, сумирао је пред представницима медија прве утиске после добијене утакмице на Кипру, а говорио је и о актуелним темама.

Први утисци после победе?

,,Задовољан сам, као и сви. Ово је одличан резултат. Били смо оптимисти пред утакмицу и уопште пред почетак Лиге конференција. Саме квалификације су нам дале право да верујемо да ћемо се борити не само за пролаз, него за прву позицију у групи и кренули смо онако како смо желели. Одиграли смо чак и много боље него што су се сви надали, много сигурније и квалитетније од нашег противника. Контролисали смо утакмицу, имали много квалитетних шанси. Оно што ме радује је што не видим никакву еуфорију ни код једне особе у клубу, а посебно код играча јер ово већ постаје стандард. Они се не задовољавају оваквим стварима, него неким већим и иду ка томе. У недељу нас очекује једна велика утакмица, изузетно важна, као и ова, која може да одреди даљи ток сезоне. Самим уласком у Лигу конференција смо направили велику ствар, сада смо отворили такмичење победом против једног од два главна конкурента за пролаз и показали нашу амбицију. Остаје нам, у овом мини циклусу битних утакмица, дерби који је највећа утакмица српског фудбала и може у овом тренутку да усмери сезону у оном правцу у ком желимо”.

Рикардо, наставља да решета?

,,Само му желим да настави тако. Мислим да нико у Европи нема такав учинак, он је на половини броја голова које је дао у првом мандату, у првој години која је исто била спектакулод арна када је учинак у питању. Дао је 26 голова, већ је на 13 у 14 утакмица. Мислим да је у зениту своје каријере, на свом максимуму. Он је тога свестан, као и сви ми, осећа невероватно самопоуздање, али и нашу подршку и позитивну енергију, не само људи из клуба, него и са трибина, јавности, медија… Само нека тако настави!”

Мениг, прва утакмица почетка и први гол?

,,Требао нам је играч таквих карактеристика. Тражи дубину, директан је, добра сарадња, контрола лопте… Још увек се не познаје са саиграчима, али верујем да ће, како време буде одмицало, његов учинак само расти”.

Какву утакмицу очекујете у недељу?

,,Изузетно квалитетну, зато што смо у ситуацији у каквој је српски фудбал ретко био. Са данашњим победама Партизана и Звезде, наши бодови у Европи расту, као и еуфорија у српском фудбалу, осећа се вера у фудбал и квалитет који поседују наша два највећа клуба. Мислим да дерби долази у правом тренутку, када је еуфорија на максимуму, када смо отворили сезону и када су амбиције у Европи и домаћем такмичењу код обе екипе на максимуму. Волео бих да видимо атрактиван фудбал, не бих желео да видим калкулисање. Обе екипе дочекују дерби у једној фантастичној атмосфери, пуни самопоуздања. Наравно, очекујем победу Партизана!”

Неки турски медији су писали да је Партизан спремао бомбу за крај прелазног рока, повратак Адема Љајића. Шта је од тога тачно?

,,Адем Љајић, причамо о вансеријском играчу који је много донео Партизану и репрезентацији, играчу европског кова. У овом тренутку та опција није реална. Ми смо последњег дана прелазног рока, када смо могли да пријавимо играча за Европу, решили оно најбитније. Његов или било чији долазак би био само за домаћа такмичења, а мислим да код играча тог формата није реално да се прича о томе”.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ