У Београду је данас у 66. години преминуо Душан Трбојевић (27.9.1952), некадашњи фудбалер Партизана, тренер у Омладинској школи и скаут који је клубу подарио много талената, који су касније постали носиоци игре у првом тиму Партизана и многим европским клубовима.

Чика Трба, како су га годинама звали клинци из Омладинске школе, свој фудбалски пут започео је као пионир у Партизану давног 17. октобра 1966. године и кроз стаж у млађим селекцијама освајао је домаће и иностране трофеје, а био је и  један од најбољих стрелаца у млађим категоријама тога доба као изразити шпиц играч (66 голова у једној сезони).

По завршетку омладинског стажа потписао је први професионални уговор са црно-белима 23. јула 1971. и одиграо 5 утакмица, да би 1972. године боравио на позајмици у Динаму из Врања и касније у златној генерацији ИМТ-а.

Каријеру спортског радника започео је по завршетку играчке каријерер у Омладинској школи Партизана, где је на позив Владице Ковачевића и Недељка Костића најпре годинама радио као тренер неколико изузетних селекција (1986 и 1991), да би клуб проценио да на месту скаута може највише да пружи и поставњљен за скаута, што се показало исправним потезом и донело клубу велики број врхунских играча.

Трбо, почивај у миру, нека те чувају анђели и вечна ти слава и хвала.

Сахрана преминулог биће обављена у суботу 19. маја 2018. на Централном гробљу у Београду. Опело почиње у 14 часова, а сахрана је у 14.30 часова.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ