Небројeно пута је спасио мрежу црно-белих, али и најjачи имају такве тренутке, које не само да желе што пре да забораве, већ и да пожеле да се никад више не понове. Храбро су момци стали уз голмана Партизана Филипа Кљајића и показали да  су права екипа када су голманском грешком поклонили први гол екипи из Пиреја у 22. минуту првог полувремена. Храбро и одважно парни ваљак је млео на стадиону Караискакис у Атини пред 25 000 гледалаца и показао да је екипа вредна сваког противника! Крајњи резултат 2:2.

Црно-бели су јутрос одрадили тренинг опоравка у Београду на СЦ Партизан-Телеоптик иако су у Београд слетели у (касним) јутарњим часовима. Десетак сати после меча Филип Кљајић се присећа свега…

– Било ми је много криво! Посебно што се десило тако да ми је лопта упала у раван са рефлектором и у тренутку је нисам уопште видео. Много ми је значила подршка саиграча на терену баш тада, јер ми практично живимо заједно, пролазимо кроз разне ситуације заједно и на тај начин показујемо да смо прави тим. Та заједничка подршка и блискост нас је гурала како у шампионату тако и сада. Још једном понављам – хвала саиграчима који су били уз мене.

Партизан је могао и до победе…?

– Показали смо да можемо равноправно да се носимо са таквим клубовима као што је Олимпијакос. На нашу жалост, а на њихову срећу, резултат из Београда нам није ишао на руку, али сада идемо даље. Имамо густ распоред у шампионату за који морамо да се припремимо добро и напунимо и емотивно и физички. Сутра нас очекује жреб и кога год да извучемо даћемо све од себе да уђемо у групну фазу Лиге Европе, јер ова екипа то заслужује. – рекао је Филип Кљајић за Партизанов сајт.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ