Мали Душан Тодоровић има само четри године, а толико снова и љубави у себи које свакодневно жели да подели са свима.

Њему, као и многим вршњацима на том дечијем путу, испречио се највећи непријатељ карцином. И када су сви помислили да је битка добијена, непријатељ је задао ударац и вратио се. Дукију је дијагностикован неуробластом. Дуго се није знало да ли постоји лек за ову дијагнозу и када су коначно стигле вести да нада постоји и да се може кренути са терапијом у Шпанији, појавили су се нови проблеми, потребно је сакупити 200.000 евра за десет дана.

Добри људи, навијачи Партизана су удруженим снагама доносили дресове из својих приватних колекција и дали их на аукцију која је организована на сплаву Запа барка.

Своју величину као и увек показали су чланови црно-беле породице – фудбалери Зоран Бамби Тошић, Немања (Р) Милетић, капитен Новица Величковић и наши рукометаши тренер Бојан Бутулија и Дарко Стевановић.

У колекцији дресова нашли су се дрес Ивана Томића из сезоне 96/97, Предрага Мијатовића, Буде Вујачића, Зорана Тошића, Новице Величковића, лопта са потписима играча Партизана из лиге Европе…

Наши црно-бели момци су куповином дресова сакупили око 600.000 динара уз помоћ Саше Илића и Огњена Ожеговића, који су се укључили телефонским путем.

Сада је ред на тебе, пошаљи СМС на 5757 за помоћ Душану или уплати новчана средсва на један од два рачуна. Време је почело да тече, морамо брже са Дукијем до циља!

Биљана Обрадовић

no images were found

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ