Crno-beli se spremaju za finalnu utakmicu Kupa Srbije i posle specijalne emisije u kojoj su svoja sećanja, ali i očekivanja, izneli bivši igrači, akteri i junaci osvojenih trofeja, danas ćemo čuti i očekivanja naših prvotimaca: Filipa Holendera, Aleksandra Šćekića, Slobodana Uroševića, Svetozara Markovića i Nemanje Jovića.

,,Očekivanja su uvek pozitivna. Očekujem pobedu, naravno. Teška je utakmica, finale, ali pozitivna su očekivanja”, kaže Filip Holender.

,,Ostala nam je još ta jedna utakmica da završimo ovo na najbolji mogući način. Daćemo sve od sebe, potruditi se da dobijemo utakmicu i uzmemo trofej”, rekao je Slobodan Urošević.

,,Poslednja utakmica u sezoni, finale Kupa, biće mnogo teško, ali idemo na pobedu da uzmemo taj trofej i zadovoljimo nas i sve naše navijače”, ističe Aleksandar Šćekić.

,,Očekivanja su sigurno, kao i svakom drugom igraču ovde i treneru- pobeda. Mi ćemo se potruditi da se spremimo najbolje što možemo i pokušati da osvojimo trofej ove godine”, izjavio je Svetozar Marković.

,,Sigurno da je jak derbi, da se igra jako motivisano, da je to posebna utakmica. Tri dana mirne glave i idemo da dobijemo”, ističe Nemanja Jović.

,,Derbi nije baš prelep za gledanje, ali takmičimo se i mi i oni, igramo na rezultat. Jedna je utakmica, sigurno da ni ovaj derbi neće biti prelep za gledanje”, dodaje Svetozar Marković.

,,Derbi kao derbi, nikada nije bio nešto mnogo otvoren, a pogotovo sada što je nagrada trofej. Mislim da neće biti mnogo lep fudbal, ali mi smo tu da igramo svi na rezultat”, zaključuje Urošević.

,,U derbiju nema puno kalkulisanja, najbitnija je pobeda, sve ostalo se ne gleda, zaboravi se posle jednog dana”, naglašava Šćekić.

S obzirom na to da nije došlo do popuštanja mera, koje se tiču okupljanja na sportskim priredbama, i ova utakmica će se igrati bez prisustva publike.

,,Za mene je negativno, smatram i za sve saigrače, ali moramo da prihvatimo. Već duže vreme je tako, ali ja volim sa navijačima da igram, jedva čekam da budu navijači, nadam se što pre”, poručuje Holender.

,,Derbi bez navijača nije isto što i derbi sa navijačima. Već smo malo i zaboravili kako je sa navijačima, tako da bismo voleli da su navijači tu sa nama, ali takva je situacija. Jedva čekamo da se vrate na stadion”, složio se Marković.

,,Normalno se spremam, kao i uvek. Tu smo, fokusirani smo. Odmaramo ovde pred utakmicu, fokusirani smo maksimalno. Jedva čekamo derbi”, rekao je Jović.

Biljana Obradović

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE