Црно-бели се спремају за финалну утакмицу Купа Србије и после специјалне емисије у којој су своја сећања, али и очекивања, изнели бивши играчи, актери и јунаци освојених трофеја, данас ћемо чути и очекивања наших првотимаца: Филипа Холендера, Александра Шћекића, Слободана Урошевића, Светозара Марковића и Немање Јовића.

,,Очекивања су увек позитивна. Очекујем победу, наравно. Тешка је утакмица, финале, али позитивна су очекивања”, каже Филип Холендер.

,,Остала нам је још та једна утакмица да завршимо ово на најбољи могући начин. Даћемо све од себе, потрудити се да добијемо утакмицу и узмемо трофеј”, рекао је Слободан Урошевић.

,,Последња утакмица у сезони, финале Купа, биће много тешко, али идемо на победу да узмемо тај трофеј и задовољимо нас и све наше навијаче”, истиче Александар Шћекић.

,,Очекивања су сигурно, као и сваком другом играчу овде и тренеру- победа. Ми ћемо се потрудити да се спремимо најбоље што можемо и покушати да освојимо трофеј ове године”, изјавио је Светозар Марковић.

,,Сигурно да је јак дерби, да се игра јако мотивисано, да је то посебна утакмица. Три дана мирне главе и идемо да добијемо”, истиче Немања Јовић.

,,Дерби није баш прелеп за гледање, али такмичимо се и ми и они, играмо на резултат. Једна је утакмица, сигурно да ни овај дерби неће бити прелеп за гледање”, додаје Светозар Марковић.

,,Дерби као дерби, никада није био нешто много отворен, а поготово сада што је награда трофеј. Мислим да неће бити много леп фудбал, али ми смо ту да играмо сви на резултат”, закључује Урошевић.

,,У дербију нема пуно калкулисања, најбитнија је победа, све остало се не гледа, заборави се после једног дана”, наглашава Шћекић.

С обзиром на то да није дошло до попуштања мера, које се тичу окупљања на спортским приредбама, и ова утакмица ће се играти без присуства публике.

,,За мене је негативно, сматрам и за све саиграче, али морамо да прихватимо. Већ дуже време је тако, али ја волим са навијачима да играм, једва чекам да буду навијачи, надам се што пре”, поручује Холендер.

,,Дерби без навијача није исто што и дерби са навијачима. Већ смо мало и заборавили како је са навијачима, тако да бисмо волели да су навијачи ту са нама, али таква је ситуација. Једва чекамо да се врате на стадион”, сложио се Марковић.

,,Нормално се спремам, као и увек. Ту смо, фокусирани смо. Одмарамо овде пред утакмицу, фокусирани смо максимално. Једва чекамо дерби”, рекао је Јовић.

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ