Док су првотимци Партизана предвођени шефом стручног штаба, Горданом Петрићем, били на Малти где су изборили пролазак у групну фазу Лиге конференције, у Београд је стигао момак који ће представљати право појачање у везном реду. После сезоне у турском Гиресунспору, црно-белима се придружио Хамиду Траоре.

“Срећан сам што сам овде јер је Партизан велики клуб. Када сам сазнао за понуду, отишао сам да причам са менаџером и рекао сам му: ”Слушај, ово је за мене савршена прилика да унапредим своју каријеру и да одем корак даље. Разумео ме је и онда смо нашли опцију која је задовољила обе стране.”

Док је екипа била на Малти, Хамиду је прошао све лекарске прегледе и већ је почео са индивидуалним тренинзима са кондиционим тренером, Мишом Филиповићем.

“Ја се већ овде осећам као код куће, тако да не могу да говорим о том периоду адаптације. Овде се осећам сјајно”, и додаје:

“Дошао сам да се надограђујем. Не волим да о себи причам хвалоспеве унапред, мислим да ће навијачи све видети на терену.”

Траоре је у Турској играо и са Фусени Диабатеом са којим се, такође, чуо пре доласка у Партизан.

“Али не само са њим, много сам причао са Ламином Дијаром и Митром. Пуно су ми говорили о историји клуба и његовом значају тако да сам, са те стране, упознат са традицијом и важности и вечитог дербија који предстоји.”

Партизан је на жребу за противнике у групној фази Лиге конференције извукао екипе Нице, Келна и Словачко.

“Група није ни мало лака, али сам сигуран да можемо даље. Мислим да је најважније стартовати добро”, каже Хамиду и завршава са “Хвала, брате!”.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ