После проласка у пролећни део европског такмичења и победом над екипом Јанг Бојса парни ваљак нема предаха. После утакмице са Спартаком из Суботице која је завршена резултатом 1:1 и само једним бодом за домаћина, долазе још теже партије за црно-беле. Емотивно испражњени, са кадровским проблемима фудбалери Партизана ушли су храбро у меч и однели нова три бода у гостима. Гол Тошића у 26 минуту и коначан резултат ФК Вождовац – ФК Партизан 0:1 (0:1).

Није фраза коју стално понављамо, али свака утакмица коју Партизан игра је увек тешка. За нас резултат 0:0 или реми, као са Спартаком, није добар, јер Партизан увек мора да побеђује.,А то свакако није лако, јер многе екипе играју одличан фудбал,,потом су против Партизана увек додатно мотивисани. Уз све то ми играмо на три фронта без права на грешку. Било нам је сасвим јасно шта нас чека на “крову” и да морамо дати све од себе да победимо. Вождовац је одлична екипа, борбена и знамо да ниједан сусрет са њима никад није био лак и да смо и остајали без бодова. Сада смо донели нова три бода кући и већ се спремамо за Војводину.

Поништен гол Партизану, а потом и црно-бели нису искористили из пенала шансу за 0:2?

Важно је да нисмо посустали 90 минута и да смо се борили баш као што је и шеф тражио од нас и као што смо и желели. Што се тиче пенала, све је то фудбал и све је то људски. Битно је са имамо тај “нерв”да гриземо до краја, што смо и показали вечерас.

Већ у недељу 20. коло СЛС и утакмица са Војводином?

Користим прилику да позовем све да дођу на стадион Партизана и помогну нам у победи и нова три бода. Игра се у 15ч и надам се да ће нам и време колико толико ићи на руку. Воша је увек незгодан противник и самим тим опет морамо да идемо пуним интезитетом. То је у Партизану једноставно увек тако и никад нема опуштања − завршава Тошић.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ