Играчи Партизана одрадили су јутарњи тренинг током ког се новинарима обратио и шеф стручног штаба – Гордан Петрић.

Да ли ће сви млади играчи ићи у Турску?

– Сви иду у Турску. Имамо утакмицу 19. и 20. јануара. Планирамо да деца и млађи добију минутажу, да је сви имају. Имаћемо дупли програм, ТСЦ и Аустрија и за последњи дан тражимо противника. Ако неко каже да играмо у једном дану две утакмице – играћемо.

Јесу ли се играчи одморили?

– Одморили су се, видим на терену да се нису подгојили, водили су рачуна и то је битно! Једино је новина у односу на све сезоне до сада што тренирамо једном дневно. Мишљења сам да у два сата и 10 минута можемо да ставимо све што планирамо, а да после могу да одморе, да буду са породицама. Они су после овог тренинга уморни, али имају времена да се одморе за сутрашњи.

Када је реч о доласцима, г. Петрић је нагласио да неће дуплирати играче на некој позицији.

– Нећу ући у те маказе да дуплирам места и више играча на некој позицији. Ако неко оде, ми ћемо наћи замену – ако је квалитетан, а не само да га доведемо реда ради. А ако се појави неко, онда ћемо реаговати, уколико будемо у могућности.
Председник је искусан и паметан, рекао је циљеве, играчи су чули то и добро је и за њих и нас. Велика је предност на страни Црвене звезде, али има доста да се игра. Док има математике, има шансе. Има доста бодова у игри и морамо да будемо спремни за јун месец и сада треба да доводимо играче за јун. Посебно је тешко довести играче у јуну за лето, сада је лакше током зиме.

Како ће се гледати на младе играче?

– Гледаће се такмичарски, све утакмице на Свестком првенству су биле такмичарске. Ко је тако радио, могао је да очекује да дође до другог круга. За младе играче је процес, сви су талентовани и када бисте ме питали са ким бих ишао у рат и борбу, ишао бих са младим игдачима. Али, морате да истрпите дечије болести, у некој утакмици си слабији, а у другој буду боји. Да ли ћемо успети, као што је, рецимо, Алекс Фергусон, видећемо.

Помињало се да је Гојко Цимирот био жеља Петрића током лета. Такође, да је у разматрању и за зиму, али до тога није дошло.

– Била је прича у том тренутку, одужило се, а сада ми Гојко и треба и не треба. Било је неозбиљности са његове стране и са стране клуба. Размислићемо ако будемо дошли до њега опет.

Да ли сте се Ви одморили?

– Одморио сам се, имао сам и превише времена. После 10-15 дана сам био уморан и нервозан, јер сам имао превише одмора.

Јојић, Трујић и Шћеповић тренирају са Партизаном, али истиче Петрић да је нереално да потпишу.

– Нереално је. На паделу сам рекао Шћепи да дође овде да тренира, то је и његов клуб, као што је свих бивших играча. Траже клуб, нереално је да крену са нама.

Шеф струке Партизана се осврнуо и на Светско првенство.

– Велики успех је одлазак на Светско првенство! Рекао сам већ да су те квалификације и турнирски фудбал тотално другачије ствари. Буде ту доста ствари – тренинга, дружења, неких ствари које излазе на видело, што у квалификацијама, када дођеш пет-шест дана пре тога, није случај.
Изашле су неке ствари које можда нису тачне, али дешавају се у репрезентацији. Сада морамо да видимо шта ћемо даље, шта ћемо сутра већ променити, али та одлука није на мени. Можда је на свим тренерима, када се окупимо. Ја сам мишљења да сви морамо међу собом да будемо искрени.
Желео сам да освоји Аргентина, због Месија и Марадоне и свега што се дешава. Меси игра већ 20 година и мени је испунио живот својим играма, иако сам гледао и Платинија и друге велике играче. Не бих волео да је Меси заршио каријеру, а да није је освојио титулу.

Чија је идеја брдо за тренирање на СЦ Партизан – Телеоптик?

– То је идеја Мише и Салета, само нису могли да је спроведу у дело. Волео бих да ставим таблу Миша и Сале. Када сам Бати рекао, казао ми је да су идентично имали у Јувентусу и рекао је да су играчи повраћали после тога. Надам се да наши неће, мало ћемо слабије кренути.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ