Партизан се са гостовања у Ивањици поново вратио несавладан, са прва три бода уписана у новој сезони. У победи од 0:4, головима су учествовали: дебитант Петковић (21′), Натхо (68′), Баждар (77′) и Гомеш (90′ +2). Младом Петковићу је ово прва званична, лигашка, сениорска утакмица, док се Баждар први пут уписао у листу стрелаца. Овако су доживели утакмицу у Ивањици и прве голове:
„Када сам сазнао да почињем утакмицу, осећао сам позитивну трему и нестрпљиво сам очекивао меч“, почиње млади Петковић који се прошле године на припремама у Турској први пут прикључио сениорској екипи.
„Од прошле сезоне сам доста напредовао у свему, највише сам добио на самопоуздању, а ту су ми много помогли старији саиграчи – да се ослободим и играм како најбоље знам“, и додаје:
„Наравно да постоји мали страх пред утакмицу, али када почне меч, све престане и сви имамо само један циљ – да победимо!“

Петковић је својим превенцем отворио утакмицу против Јавора у 21. минуту игре.
„Бољи деби нисам могао ни да сањам! Када имате Натха у екипи, све је много лакше! Што се суза тиче, биле си радоснице! Нисам могао да се контролишем у тренутку. Сви су ми на крају честитали! Пуно ми значи подршка старијих саиграча. Гол је посвећен мом деди који је преминуо прошле године, али знам да је „одозго“ све испратио“, каже емотивно и поносно Петковић.

Млади Самед Баждар, у првој овосезонској, а својој десетој утакмици за сениорски тим Партизана, први пут се уписао у листу стрелаца.
„Заиста фантастичан почетак лиге! Сви смо се негде прибојавали гостовања у Ивањици, јер знамо да су баш та прва кола на страни, из различитих разлога, увек мач да две оштрице и да, ако мислимо да идемо на титулу, управо ту не смемо никако да изгубимо бодове. Пресрећан сам што је Партизан овако кренуо и што смо добили ветар у леђа за наредна кола. Што се тиче мене лично, ја сам пресрећан, посебно јер је јуче био велики празник и сигуран сам да сам награђен за труд и рад, али и за оне тренутке туге, које сам сваки пут доживљавао, када нисам успео да реализујем гол. Ово је доказ да рад и стрпљење доносе најбоље резултате, у правом тренутку! Драго ми је да се и Ћићко (прим.аут – Михајло Петковић) уписао у листу стрелца и да се Андраде феноменално уклопио у екипу. Уз рад и заједничку жељу, идемо напред – без страха!“
Црно-бели следећу утакмицу играју у петак, 15.07.2022. године, против Радничког у Нишу.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ