U petak, 24.06.2022. godine je u Filološkoj gimnaziji u Beogradu organizovan fudbalski turnir „Ivan Ćurković”, koji je okupio deset ekipa. Trijumf i pobednički pehar i medalje, odneli su učenici 10. gimnazije „Mihajlo Pupin“ iz Beograda, koji su u finalu savladali 3. beogradsku gimnaziju rezultatom 3:2.

Takmičenje je nazvano po Ivanu Ćurkoviću, legendarnom golmanu Partizana, kao i francuskog i evropskog fudbala, koji je uručio nagrade najboljima. Turnir je održan je pod pokroviteljstvom ambasade Francuske.
Ćurković je ostavio dubok trag u zemlji „trikolora” igrajući za Sent Etjen, gde je osvojio četiri titule nacionalnog šampiona, kao i tri Kupa Francuske, a Mišel Platini mu je orden Legije časti uručio 2005. godine.
Osim sedam beogradskih škola (1. beogradska gimnazija, 10. gimanzija „Mihajlo Pupin“, Filološka gimnazija, 3. beogradska gimnazija, Francuska škola i Osnovna škola „Vladislav Ribnikar”), učestvovale su i gimnazije iz Valjeva i Kragujevca, kao i French dream team. U svakom timu bila je i po jedna devojčica, kako bi se promovisala rodna ravnopravnost.
Najviše golova, deset, je postigla Ana Mandić.
Za najboljeg golmana je proglašena Sara Lukić iz gimnazije iz Kragujevca, dok je pobednik Deseta gimnazija „Mihajlo Pupin”.

PHOTO GALLERY: SANDIC PHOTOGRAPHY

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE