У петак, 24.06.2022. године је у Филолошкој гимназији у Београду организован фудбалски турнир „Иван Ћурковић”, који је окупио десет екипа. Тријумф и победнички пехар и медаље, однели су ученици 10. гимназије „Михајло Пупин“ из Београда, који су у финалу савладали 3. београдску гимназију резултатом 3:2.

Такмичење је названо по Ивану Ћурковићу, легендарном голману Партизана, као и француског и европског фудбала, који је уручио награде најбољима. Турнир је одржан је под покровитељством амбасаде Француске.
Ћурковић је оставио дубок траг у земљи „триколора” играјући за Сент Етјен, где је освојио четири титуле националног шампиона, као и три Купа Француске, а Мишел Платини му је орден Легије части уручио 2005. године.
Осим седам београдских школа (1. београдска гимназија, 10. гиманзија „Михајло Пупин“, Филолошка гимназија, 3. београдска гимназија, Француска школа и Основна школа „Владислав Рибникар”), учествовале су и гимназије из Ваљева и Крагујевца, као и French dream team. У сваком тиму била је и по једна девојчица, како би се промовисала родна равноправност.
Највише голова, десет, је постигла Ана Мандић.
За најбољег голмана је проглашена Сара Лукић из гимназије из Крагујевца, док је победник Десета гимназија „Михајло Пупин”.

PHOTO GALLERY: SANDIC PHOTOGRAPHY

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ