Црно-бели ће наредне сезоне 2022/23 стартовати у квалификацијама за Лигу Европе, од почетног 3. кола овог европског клупског такмичења. То је резиме након избацивања руских селекција и клубова из свих ФИФА- и УЕФА-такмичења у наредној сезони, чиме је Србија аванзовала са 16. на 15. место ранг листе и тако њен победник купа, односно вицешампион у случају нечије “дупле круне”, има ту привилегију да игра друго по значају европско клупско такмичење.

Иако се сезона 2021/22 и у Србији, а и у још доста европских земаља, завршава тек крајем ове седмице, положај црно-белих у квалификацијама за Лигу Европе 2022/23 је већ сада врло јасан, а позната су и имена 90-95% потенцијалних ривала који ће Партизану у два квалификациона кола стајати на путу, у његовом покушају да се дочепа једне од две групне фазе – оне у Лиги Европе, или макар оне у Лиги Конференције.

На нашем Јутјуб каналу је постављен видео прилог на ту тему, са мноштвом информација и појашњења која ће, верујемо, бити интересантна навијачима црно-белих.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ