Pre samo nedelju dana proglašen je za igrača 24. kola Linglong Tire Super lige Srbije, dok je crno-belima u utakmici sa Vojvodinom doneo nova tri boda i pobedu od 2:0.

Jaguar na terenu, a veliki radnik i profesionalac van njega. Takuma Asano sumira utiske posle meča sa Vojvodinom u kojem je postigao dva gola!

„Veoma sam srećan, ali prvenstveno zbog tima i rezultata koje postižemo. Ništa ne znači ako ja dam dva gola i budem igrač utakmice, a mi tu utakmicu izgubimo. Ponosan sam što timski guramo dalje i ostvarujemo pobede. Srećan sam, naravno i zbog svoje porodice koja sve prati.“

Kakva je za tebe bila utakmica sa Vojvodinom?

„Vojvodina je dobra ekipa sa kojom se uvek namučimo kada igramo, a znamo da smo beležili loše rezultate u Novom Sadu i izgubili trofej Kupa u Nišu. Vojvodina je i dalje odličan tim, a pobedili smo jer je ovo sada drugačiji Partizan.Šef nas uči da sa jedne strane budemo „skromni“, nikome se ne preti, da gledamo samo sebe i da imamo cilj ka kome idemo. Svaka utakmica, svaki tim u ligi je za nas najvažniji. Pitanje je samo da li je nešto lakša ili teža prepreka. Ali, svi vole da pobede Partizan, to se vidi i na prijateljskim utakmicama, a kamo li u prvenstvenim. Naše je da budemo u formi, slušamo i budemo svi za tim.“, kaže Asano i ističe: „Duh, borba i zajedništvo krase ovaj tim.“

Brat ti je sada u Beogradu?

„Jeste. Zbog obaveza nemam mogućnost da često vidim porodicu, pa je on sada došao. Sa drugim članovima se čujem redovno zahvaljujući današnjoj tehnologiji. Raduje se zbog naših pobeda. Danas imamo slobodan dan, pa ćemo možda malo prošetati. Naravno, poštujemo sve mere zaštite od Kovid-19.“.

Biljana Obradović

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE