Пре само недељу дана проглашен је за играча 24. кола Linglong Tire Супер лиге Србије, док је црно-белима у утакмици са Војводином донео нова три бода и победу од 2:0.

Јагуар на терену, а велики радник и професионалац ван њега. Такума Асано сумира утиске после меча са Војводином у којем је постигао два гола!

„Веома сам срећан, али првенствено због тима и резултата које постижемо. Ништа не значи ако ја дам два гола и будем играч утакмице, а ми ту утакмицу изгубимо. Поносан сам што тимски гурамо даље и остварујемо победе. Срећан сам, наравно и због своје породице која све прати.“

Каква је за тебе била утакмица са Војводином?

„Војводина је добра екипа са којом се увек намучимо када играмо, а знамо да смо бележили лоше резултате у Новом Саду и изгубили трофеј Купа у Нишу. Војводина је и даље одличан тим, а победили смо јер је ово сада другачији Партизан.Шеф нас учи да са једне стране будемо „скромни“, никоме се не прети, да гледамо само себе и да имамо циљ ка коме идемо. Свака утакмица, сваки тим у лиги је за нас најважнији. Питање је само да ли је нешто лакша или тежа препрека. Али, сви воле да победе Партизан, то се види и на пријатељским утакмицама, а камо ли у првенственим. Наше је да будемо у форми, слушамо и будемо сви за тим.“, каже Асано и истиче: „Дух, борба и заједништво красе овај тим.“

Брат ти је сада у Београду?

„Јесте. Због обавеза немам могућност да често видим породицу, па је он сада дошао. Са другим члановима се чујем редовно захваљујући данашњој технологији. Радује се због наших победа. Данас имамо слободан дан, па ћемо можда мало прошетати. Наравно, поштујемо све мере заштите од Ковид-19.“.

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ