Gost Partizanovog podkasta bio je Dragan Velanac, direktor marketinga crno-belih. Za početak, osvrnuo se na vest koja je obradovala navijače crno-belih a ona glasi – Puma se vratila. Novi-stari tehnički sponzor Partizana napravio je zaista lepe, unikatne dresove a Velanac otkriva kako je došlo do saradnje sa Pumom:

– Svaka firma ima određene uslove, ono što je svima jako bitno to je prodaja samih dresova. Kod Najkija je target bio 9 hiljada prodatih dresova da bi mogli da dobijemo unikatne, što mi nismo mogli da ispunimo. Kod Pume je taj broj daleko manji, takođe ljudi iz Pume su se potrudili da dizajn dresova Partizana bude što unikatniji. Tim dizajnera svake godine ozbiljno pristupa samom dizajnu te smo već sada dobili predloge kako bi dresovi mogli da izgledaju i u sledećoj sezoni – započeo je Velanac.

A dresovi su ove sezone definitivno po ukusu navijača i bude neka lepa sećanja. Prvi dres podseća na sezonu 1998. dok je bordo-plava kombinacija godinama bila velika želja navijača:

– Dok smo bili u sedištu Pume u Nemačkoj i birali ovogodišnju garnituru dresova, čim se na ekranu pojavio taj dres (crno-beli), prosto rečeno to je bilo to. On neodoljivo podseća na dres iz 1998. i ubrzo smo se dogovorili da prva garnitura bude retro, a da rezervni, bordo-plavi, bude nešto modernijeg dizajna – otkriva Velanac kako je tekao razgovor sa predstavnicima Pume.

Navijače je iznenadilo poskupljenje sezonskih ulaznica, a Velanac otkriva koji su razlozi toga:

– Ovo je prvi put da će pretplatna karta važiti za svaku utakmicu Partizana na domaćem terenu, dakle i za Evropu. To nije fiksni broj utakmica ali je negde realno da odigramo oko 27 utakmica. Prostom matematikom dolazimo do toga da ko uzme sezonsku ulaznicu za južnu tribinu njega jedna utakmica košta 222 dinara. Za istok je karta 407 dinara – objašnjava Velanac logiku iza poskupljenja sezonskih ulaznica.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ