Да је Партизанова школа фудбала међу најбољима у Европи нисмо рекли ми, него они који се стручно баве том тематиком, а успеси које остварујемо широм континента само показују да су им закључци тачни. На листу великих резултата остварених у последње време придодата су и два прва места на изузетно јаким турнирима у Будимпешти и Фиренци.
„Barca Budapest cup”, који је одржан у главном граду Мађарске посетили су петлићи Парног ваљка, односно дечаци рођени 2011. године које су предводили тренери Никола Филиповић, Милош Николић и Слободан Шаранов, уз асистенцију доктора Зорана Пауновића, и победили у конкуренцији 12 екипа.


Били су ту дечаци Барселоне, Вероне, Слована из Братиславе, Видеотона, Ђера, Ференцвароша и Ујпешта, и сви они су на крају морали да честитају црно-белима на заслуженом тријумфу.
Након тријумфа над Ференцварошем (1:0) и Ђером (2:1), као и пораза од Вероне (0:2), Партизанови петлићи су се пласирали у осмину финала, где су савладали Ујпешт (3:0), на степенику више су били бољи од Барселоне (1:0), екипи Вероне се, потом, у полуфиналу идентичним резултатом реванширали за пораз у групној фази, да би у финалу након 0:0 у регуларном делупосле бољег извођења једанаестераца још једном савладали вршњаке из Ференцвароша (3:2).
За голмана турнира је проглашен Вук Димитријевић, а по оценама присутних трофеј за најбољег играча турниратребало је даодеу руке нашег Андреја Димитријевића, али није.
Поменута генерација већ је навикла на успехе, будући да су освајали турнире, како у земљи, тако и у Европи, а чине је: Вук Давидовић, Душан Цвијан, Андреј Димитријевић, Алекса Линта, Павле Јевтић, Лука Сокнић, Харис Саити, Реља Мијаиловић, Алекса Симетић, Павле Стапар, Војин Радојковић, Стефан Маринковић и Алекса Пушкаревић.
Док су њихови млађи другари освајали турнир у Мађарској, кадети црно-белих су играли у Фиренци на једном од најпрестижнијих турнира “TORNEO NEREO ROCCO 2022” и, наравно, победили. И то тако што су у финалу савладали Емполи, клуб чија је омладинска школа најцењенија у целој Италији и на чијој клупи седи Алесандро Бириндели, а резултат је био 6:1.


Пре тога, играчи тренера Ђорђија Ћетковића, Милоша Богуновића, Срђана Остојића и Васила Тимотића савладала је екипу Милана (3:1), ремизирала против Понтендера (1:1), а затим прво место у групи обезбедили победом над Пизом (5:1).
Елиминациони део турнира, поред играчких квалитета, показао је и менталну снагу црно-белих који су у полуфиналу, након 1:1 у регуларном делу меча, на пенале савладали аустријски Штурм из Грацa (5:4), да би у већ поменутом финалу показали потпуну доминацију.
Поред тренера уз екипу су били дугогодишњи секретар омладинске школе Драган Шушњар, физиотерапеут Александар Олујић и вођа пута Александар Миросављевић,а тим су чинили: Омер Кахровић, Џенис Тотић, Урош Ћук, Реља Обрић, Урош Филиповић, Урош Динић, Димитрије Јанковић, Душан Дошлов, Матија Поповић, Душан Јовановић, Вања Радулашки, Вељко Крстић, Огњен Угрешић, Зоран Алиловић, Илија Батричевић, Андреј Поповић, Михајло Илић и Вања Драгојевић,
За најбољег играча турнира је проглашен Андреј Поповић, најбољи стрелац Матија Поповић, а Ђорђије Ћетковић за најбољег тренера турнира.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ