Чартер „Air Serbia“, са ознаком лета ЈУ 403, полетео је у среду тачно на време (10.00 часова) пут Прага. Лет у трајању од само 75 минута не само да је био угодан за експедицију коју чини укупно 87 људи, негосе након неких прошлогодишњих летњих летова када су у питању европска гостовања црно-белих (Сочи, а пре свега Понта Делгада на Азорским оствивма) овај пут чинио кратком „шетњом по ваздуху“. У име посаде капетана Драгана Прелевића, путницима се обратио копилот Никола Бајић, који је као велики парзановац „одрастао на „Југу“, фудбалерима Партизана пожелео пуно среће и добар резултат на сутрашњој утакмици. Потпуно сагласан са том подршком био је и члан посаде Слободан Лучић.

Експедиција црно-белих је дакле имала јако пријатне и наклоњене домаћине у авиону и током лета за Праг, али такав сигурно неће бити домаћин сутра увече на фудбалском терену стадиона „Летна“ (како је његово легендарно, традиционално, а у овом веку не више и званично име), односно стадиона „Генерали Арена“ (како се он, по имену спонзора, званично зове већ скоро две деценије). Шта више, Спарта важи за изразито домаћинску екипу, фудбалски неупоредиво потентнију на свом него на гостујућим теренима, па ће стога задатак фудбалера Партизан сутра увече, у периоду од 21.00 до 23.00 часа, бити изузетно тежак. Циљ се зна – понети сутра касно увече са собом у Београд што је могуће позитивнији резултат за реванш наредне седмице, а у позитиван резултат се (на овом нивоу и против оваквог ривала) свакако убраја, поред победе наравно, и било какав нерешен исход. Подсећамо још једном да од летос на утакмицама у организацији УЕФА не важи више дупло вредновање голова постигнурих у гостима (мислимо на елиминационе фазе и на двомече у њима), што је итекако битно у припремиовакве европске утакмице на гостујућем терену. Црно-бели су допутовали у скоро најјачем саставу. Осим Пантића, који ће, познато је, одсуствовати до краја ове сезоне, није допутовао ни Фејса. Сви остали су на располагању тренеру Станојевићу, дакле и голман Поповић, што изузетно радује након ружних момената које смо видели пре пар дана у Нишу, а који се тичу нашег голмана, Све то је срећом иза нас, Поп се опоравио и влада потпуни спокој што се тиче његовог здравља и спремности за наредне утакмице.

У Прагу нас је дочекало нешто свежије време него оно са којим смо испраћени из Београда (5 степени Целзијуса, облачно, суво и прилично ветровито), а сличне временске прилике се очекују и сутра у главном граду Чешке. Вечерас у 18.30 часова ће на стадиону „Генерали Арена“ ФК Партизан одржати званичну конференцију за медије, на којој ће говорити шеф струке Александар Станојевић и штопер Игор Вујачић. Након тога је од 19.00 часова официјелни тренинг, који ће трајати 75-90 минута. Сутрашњој утакмици ће присуствовати до 1.000 (искључиво домаћих) гледалаца, сходно оштрим провпандемијским мерама које још увек владају у Чешкој, а које се, то је посебно занимљиво, значајним делом укидају долазећег викенда. Спарта није успела да код државних органа то укидање мера „пребаци“ већ сад на четвртак, надајући се да би и против Паризана могла да рачуна на 50% испуњености капацитета стадиона (како ће то бити могуће од викенда), али у томе није успела. То је свакако добро за Партизан, али то само по себи не обезбеђује, нити обећава бољи резултат. За њега се екипа мора изборити на терену, против екипе која неће имари снажну подршку са трибина, али је и без ње врло неугодан домаћин. Утакмица ће сутра увече бити директно преношена на ТВ Арена Спорт (канал Арена 1 ПРЕМИУМ), која је примарни носилац ТВ права. Меч почиње у 21.00 час. Пре утакмице, у периоду 20.45-21.00 час, биће емитован такозвани унилатерал, а након утакмице и получасовни студио (23.00-23.30 часова) посвећен импресијама са меча у Прагу и изјавама актера. За оне који немају канале ТВ Арена спорт, радосна вест је да ће утакмицу преносити и канал РТС 1. Погледајте у галерији фотографије нашег клупског фотографа Мирослава Тодоровића – забележене пре поласка екипе из Београда, за време путовања за Праг, као и по доласку експедиције у главни град Чешке. Влада Ћујић

ФОТО ГАЛЕРИЈА: МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ