Гостујући у Партизановом подкасту, директор стадиона Партизан Небојша Аврамовић говорио је о будућности популарног Храма фудбала и открио какви пројекти чекају стадион Партизана:

-Месецима се ради на постављању нових рефлектора, као и на замени дотрајалих носећих стубова. Уговор је пред потписивањем и, ако све буде како треба, до почетка пролећне сезоне стадион Партизана красиће нови ЛЕД рефлектори – започео је Аврамовић.
Тешка срца ће се навијачи одрећи рефлектора који већ пет деценија обасјавају травнату површину стадиона Партизана и као такви представљају симбол клуба. Ипак, године су их одавно стигле те је дошло време да оду у заслужену пензију.

Нови ЛЕД рефлектори испуњавају услове за пренос утакмица у 4К резолуцији што ће свакако значити навијачима који свој клуб гледају путем малих екрана, а није занемарљив ни податак да нови рефлектори троше два до три пута мање електричне енергије. Када се узме у обзир да црно-бели троше преко 20 хиљада евра месечно само на рефлекторе, јасно је да су нови рефлектори једноставно неопходни. У питању је велики и скуп пројекат који ће црно-беле коштати око 900.000 евра, а из Партизана истичу захвалност Фудбалском савезу који ће платити део трошкова.

Следећи велики корак који црно-бели планирају тиче се прокишњавања:

-У паузи између јесењег и пролећног дела сезоне почињемо да решавамо проблем прокишњавања. У питању је заиста велики посао јер, да бисмо решили одређене дилетације, буквално морамо да померамо трибине те да интервенишемо у слоју између трибина и просторија које се испод њих налазе – појашњава Аврамовић.

Решавање овог проблема у великој мери ће значити свим члановима црно-беле породице јер просторије стадиона користе готово сви чланови Спортског друштва. Ипак, истиче Аврамовић, трошкове редовног одржавања стадиона као и свих додатних улагања сноси само Фудбалски клуб:

-Месечни трошкови најосновнијег одржавања износе између 100 и 120 хиљада евра. Сва додатна улагања се у тај новац не рачунају, те долазимо до цифре од преко милион и по евра на годишњем нивоу. Сви чланови ЈСД имају своје просторије на стадиону, али поштено је рећи да све те трошкове сноси искључиво Фудбалски клуб. Трошкови су велики али црно-бела породица мора да улаже у своју кућу и да несметано функционише – закључио је Аврамовић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ