Гост Партизановог подкаста ове недеље је био Гордан Петрић. Шеф стручног штаба црно-белих је говорио о разним спортским, али и филозофским питањима везаним за Партизан.

На почетку разговора осврнуо се на прве утакмице на којима је водио црно-беле те открио и неке, јавности непознате, ситуације и дешавања:
„Када су нам рекли на Малти да нећемо моћи да тренирамо на главном терену дан пред утакмицу, знао сам да, ако унесем нервозу међу играче, можемо само да изгубимо. У свакој ситуацији, па и таквој, покушавам да пронађем нешто позитивно. Увек се припремам на све могуће, па и негативне ситуације које се могу десити пре, за време и после утакмице“, истакао је Петрић, који се потом осврнуо и на институцију српског фудбала – „вечити дерби“:
„Желео сам да на дербију, пре утакмице, дођем до средине терена и започнем Партизанову песму. Кренуо сам ка центру, али су ме сарадници, ипак, одвукли ка клупи крај које сам из свег срца певао Партизанову химну! Једноставно, у дербију су емоције посебне“, отворио је душу шеф струке црно-белих.

За крај, посебно је истакао који су циљеви у Европи и шта би, по његовом мишљењу, представљало историјски успех:
„Шериф је врло добра екипа, али и екипа са којом можемо да играмо. Циљ је да прођемо Шериф, али и следеће спенике где нас такође чекају „јаке“ екипе. Ипак, четвртфинале само по себи не доноси ништа корисно – ни клубу, ни играчима, ни мени као тренеру. Оно што желим је да Партизан дође до финала и тамо испише историју! То би ме испунило и као човека и као тренера“, закључио је Петрић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ