Delegacija Fudbalskog saveza Brazila, predvođena tim menadžerom olimpijske selekcije, g.Klaudijom Brankom, posetila je danas Fudbalski klub Partizan. Delegaciju Karioka su dočekali g.Ivica Iliev i g.Dragan Velanac. Dve delegacije su razmenile prigodne poklone kao i želje za uspehom u predstojećem periodu.
Primarni cilj posete bio je da se Južnoamerikanci upoznaju sa uslovima na stadionu u Humskoj budući da će baš u našem hramu fudbala u subotu, 5. maja odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Zelenortskih Ostrva, a sve u sklopu priprema za odlazak na Olimpijske igre. Zadovoljni onim što su videli i mogućnostima koje pruža stadiona Partizana iz brazilske delegacije su odlučili da i drugi kontrolni meč odigraju na istom mestu. A taj susret je onaj protiv selekcije Srbije koju sa klupe predvodi Zvonko Živković.
Taj duel je na programu 8. juna i planirano je da bude odigran u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, ali će na insistiranje delegacije Brazila i on biti odigran na stadionu u Humskoj, uz direktan prenos na TV Arena sport.
– Znam da Partizan kao klub ima drugu tradiciju i veoma sam počastvovan što sam imao prilike da budem gost beogradskog velikana. Uslovi koje smo videli su fenomenalni i želeo bih u ime svih nas iz Fudbalskog saveza Brazila da se zahvalim ljubaznim domaćinima koji su nam omogućili da se u ovakvom ambijentu pripremamo za Olimpijske igre – rekao je Branko.
Tokom boravka u Humskoj, legendarni fudbaler Brazila, čiji je gol protiv selekcije Holandije u četvrtfinalu Mondijala u SAD ušao u istoriju svetskog fudbala, imao je prilike da razgovara i sa navijačima našeg kluba, a jednoj devojčici koja je došla da poseti stadion svog omiljenog kluba pokloni je i kačket, dok je Ivici Ilievu, kao predstavniku Partizana uručio dres fudbalske reprezentacije Brazila. S druge strane, od Partizana je na poklon dobio crno-beli dres s brojem šest, a kao i iskrene želje da se njegova ekipa u Tokiju okiti titulom olimpijskog šampiona.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE