Један од најбољих европских фудбалера у последњих 20 година, Андерсон Луиз де Соуза – Деко, од петка је гост Партизана и наше престонице.

То је само једна од, како и сам Португалац рече, многобројних посета које планира у будућности, а постоји вероватноћа сарадње две стране, али о том – потом. Како је из Хумске унапред и најављено, Португалац је био гост и на мечу црно-белих са Динамом из Врања, а дан раније је посматрао и меч омладинаца клуба из Хумске са Вождовцем. Иначе, Деко је током играчке каријере већ био на Партизановом стадиону и то два пута као фудбалер Порта. И оба пута било је 1:1 – у сезони 1999/2000 у Купу УЕФА и 2003/04 у групној фази Лиге шампиона.

Пре утакмице примили су га руководиоци Партизана и обишао је трофејну салу, а организатори посете црно-белима били су познати фудбалски посленици Светислав Пердув (некадашњи играч Челика и Олимпије, као и неколицине португалских клубова) и Михајло Ружић. Са Деком у друштву био је и рођени брат некадашњег репрезентативца Португалије Нуна Гомеша – Родриго Гомеш, са којим Деко послује после завршетка играчке каријере.

Фото галерија: Мирослав Тодоровић

no images were found

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ