У понедељак 8. фебруара, на теренима СЦ Партизан-Телеоптик, одиграна је тренинг утакмица између Партизана и екипе Телеоптика. У мешовитом саставу на страни црно-белих била су и два омладинца, Вања Влаховић и Михајло Петковић.

Петковић и Влаховић су прошли припремни период са првим тимом у Турској, а потом су враћени на каљење у своје селекције где ће бити праћени, али ће повремено тренирати и играти утакмице са сениорском селекцијом.
Управо су јуче ова два момка постигла и два гола на тренинг утакмици која је завршена резултатом 2:0 за Партизан.

Михајло Петковић

„По повратку из Турске, имали смо два дана одмора, након чега смо се вратили обавезама у омладинцима где смо кренули одмах са тренинзима који су били јаког интензитета, јер су они кренули касније са припремама од првотимаца“, почиње млади Петковић.

„Моја осећања по повратку у Београд, после припрема, су била помешана. Био сам тужан јер су припреме завршене, али сам био и срећан што се враћам кући, својој породици, и другарима из омладинаца. Моје је највише занимало како сам се уклопио са играчима и да ли је све прошло како треба. Повратак у омладинце је био сјајан, сви су ми честитали на одласку са првим тимом, а и на добро одиграној утакмици.
Шеф Станојевић нам је, док смо још били на припремама, наговестио да ћемо бити позивани једном недељно како бисмо одиграли пријатељску утакмицу или одрадили тренинг са првим тимом. Сваки одлазак је неко ново искуство и увек се радујем томе.

Јуче смо Вања и ја постигли по гол због чега смо обојица срећни. Утакмица је била „јака“ и имао сам ту срећу да постигнем први гол који нам је донео предност. Генерално смо задовољни утакмицом и игром, а поготово тиме сто се завршило у нашу корист.“

Своје задовољство јучерашњом утакмицом, али и припремним периодом у Турској није крио ни Вања Влаховић.

„Када смо се вратили из Турске два дана сам одморио код куће. У понедељак смо се прикључили нашој екипи омладинаца и време проводили тренирајући са њима. Тренинзи су били напорни, зато сто нашој екипи лига почиње 6. марта, тако да малтене одрађујемо још једне припреме, али уз велико задовољство. Што се тиче данашње утакмице, веома сам задовољан. Пресрећан сам због свог постигнутог првог поготка као и због асистенције.“, у једном даху објашњава Влаховић

Осећања по повратку?

„Срећа, радост, испуњеност, остварење сна…Много лепих осећања, јер ја живим и дишем за Партизан.
Моји су ме питали како је прошло, како смо прихваћени, да ли је све било ок. Могли су да гледају наше тренинге, тако да су добрим делом и били упућени у све.
У једну руку ми је било жао, али у другу сам једва чекао да се вратим у своју екипу. Ужелео сам се својих другова и тренера. Тренера Брновића, на жалост, још нисам видео јер је из здравствених разлога је морао да се врати у Црну Гору. На припрема са првим тимом научио сам да ценим висе рад, ред и дисциплину. Био сам јако срећан. Сваки позив и долазак у први тим за мене је награда и признање за игре у омладинцима.“, закључује Вања.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ