ДЕЦА ПАРТИЗАНА: Желели смо, имали циљ и били посвећени!

Два кола пре краја Омладинске лиге Србије знало се да ће пехар националног првака и титула шампиона у сезони 2022/23 отићи у руке ФК Партизан, као и да ће црно-бели први пут у историји играти УЕФА Лигу младих за играче до 19 година.

О великом успеху Омладинске селекције и учешћу на престижном европском такмичењу, у емисији „Деца Партизана” говоре Ненад Стојаковић, тренер омладинске селекције ФК Партизан, као и наши омладинци – Матеја Стјепановић, Лука Танасијевић, Јанко Јевремовић и Марко Бебек.

„Жеља без циља остаје жеља, жеља без посвећености опет остаје жеља. Ми смо желели, имали смо циљ и били смо веома посвећени да дођемо до онога што смо желели!“, рекао је Стојаковић.

Рад и напорни тренинзи донели су и одличне резултате, а као награду за уложено и прилику да неколико играча прођу и припреме са првим тимом Партизана. Бити поред голгетера Рикарда Гомеша, Слободана Урошевића или Бибарса Натха је огромна мотивација за даљи рад, али и надоградња за оно што их чека у Омладинској лиги.

„Против ТСЦ-а осетио сам се доста боље на терену, сигурно да на то имају утицај тренинзи са првим тимом“, казао је капитен омладинаца Стјепановић.

Бебек потврђује да је мотивација била већа након тренинга са првим тимом, док Танасијевић истиче да је увек част и привилегија када неко од млађих играча тренира са сениорима.

Сагласни су да је сан свих у омладинској селекцији да једног дана заиграју за први тим Партизана, што је и један од циљева Омладинске школе црно-белих.

И док су неки већ осетили дражи сениорског фудбала, други стрпљиво чекају своју шансу.
„Сада тренирам са првим тимом. Био сам на неким утакмицама на клупи и једва чекам да дебитујем, да остварим свој сан“, казао је Стјепановић и додао да млађи играчи морају сваког дана да се доказују да би добили шансу.

„Дуго сам тренирао за ово и спремао се. Дошао је и тај тренутак. Дебитовао сам и званично, одиграо сам шест утакмица. Биће их још доста, надам се. Напредовао сам и физички и психички“, наводи Јевремовић.

На путу до успеха и титуле првака државе наилазили су на многе препреке и тешке моменте, што наше омладинце није обесхрабрило, већ им је дало већи мотив да се боре и на крају подигну пехар.

У новој епизоди сазнајте које су то утакмице обележиле сезону 2022/23, као и које су жеље наших гостију за УЕФА такмичење Лига младих.

Целу емисију погледајте на нашем јутјуб каналу ФК Партизан Београд.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ