Dok se omladinska i kadetska selekcija priprema na Zlatiboru za sezonu koja je pred nama, mlađi kadeti su počeli sa pripremama na SC „Partizan-Teleoptik“. Generaciju koja je rođena 2008. godine, u sezoni 2023/24, predvodiće trener Nikola Jovanić sa pomoćnikom Anđelom Stevanovićem.

Prema rečima trenera selekcije mlađih kadeta postoje dva podjednaka cilja u Omladinskoj školi – da crno-beli budu prvi u svim kategorijama i napraviti igrača koji je dostojan dresa prvog tima FK Partizan.

„Mi ovde treba da od ovih momaka napravimo igrače, ali i da postanu ljudi, da budu kompletne ličnosti. Mi smo ovde njihovi roditelji, stariji brat, trener, edukator – to iziskuje i malo više iskustva i posvećenosti. Imamo ozbiljne dragulje u rukama koje moramo da izbrusimo!“, zaključio je Jovanić.

Mladim igračima je uvek najveća želja da zaigraju za prvi tim Partizana, a prve savete kako do toga doći dobijaju od trenera, koji ih vode kroz mlađe selekcije do seniorskog puta.

„Moj savet im je da ne žure, da budu strpljivi, jer je privilegija igrati u prvom timu Partizana! Treba to da im bude primarni cilj, ali i da iskoriste na pravi način iskustvo koje skupljaju ovde sa nama kroz stručan rad i da onda sazru kao igrači u prvom timu, ali pre svega kao ljudi. Tek kada prođu taj put, biće spremni za neke jače evropske lige, gde će moći sa prikupljenim seniorskim iskustvom da se pokažu u najboljem svetlu“, kazao je Stevanović.

U novoj epizodi emisije „Deca Partizana“ upoznaćete i naše mlađe kadete – Milana Romana, Stefana Petrovića, UrošaMiloševića i Vukašina Pavlovića. Čućete kako izgleda dan jednog petnaestogodišnjaka koji igra u Partizanu, kao i to koje su njihove želje za godinu dana i pet godina.

Emisija je na jutjub kanalu FK Partizan Beograd!

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ