Bliži se početak fudbalske sezone za mlađe kategorije, a u omladinskoj školi Partizana pripreme su u toku. Dok su kadeti i omladinci na Zlatiboru, gde se u kontrolnim utakmicama odmeravaju sa drugim ekipama, pioniri i mlađi pioniri privode kraju pripreme u Beogradu, nakon kojih će nastaviti sa spremanjem na Kopaoniku.
Treneri pionira (2009) i mlađih pionira (2010) nam otkrivaju na čemu se najviše radi sa igračima u tom uzrastu.
„U ovom uzrastu je najbitnija elementarna tehnika – prijemi svim delovima stopala, udarci, vođenje lopte, driblinzi. Važno je da sve što nauče bude primenjivo u igri – da bude u nekom kretanju, da ne bude u mestu – podižemo to za jedan stepenik više kako bi bilo na malo većem nivou od klasične obuke“, navodi Miloš Bogunović, trener selekcije pionira.
„Izdvojio bih razumevanje igre –to je ključno u ovom uzrastu. Neophodno je da oni razumeju igru kao nadmudrivanje sa protivnikom. Važno je da mogu da iskažu i svoj talenat u igri. Oni su svi dovedeni sa određenim kvalitetima i talentom, ali nekad se to ne može razviti ako ne razumeju igru, jer onda dolazi do nekog limitiranja. Vrlo je važno da dođu do toga da igrajuu makimalnom intezitetu i sa odgovornošću, a da i dalje osećaju fudbal kao igru – to je jedan od ciljeva“, kazao je trener mlađih pionira Dušan Stepanović.
U novoj epizodi emisije „Deca Partizana“ upoznaćete i mlade talente, pionire – Mihajla Popovića i Pavla Rakovića, kao i igrače selekcije mlađih pionira – Filipa Božića, Vasilija Đuranovića, Filipa Lazovića i Stefana Gavrilovića. Osim što ćete čuti koji su njihovi idoli i šta ih čini srećnim u Omladinskoj školi, oni su spremili za vas i fudbalske izazove.
Saznaćete i koliko je važno preneti na igrače u tom uzrastu osećaj odgovornosti, da li im i kako treneri saopšte da nisu igrali dobro, kao i koji su najveći izazovi sa kojima se treneri u Partizanovoj omladinskoj školi suočavaju.

Emisija je na jutjub kanalu FK Partizan Beograd!

 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ