Kao jedna najboljih u Evropi, omladinska škola FK Partizan svake godine tradicionalno organizuje kamp na Zlatiboru.Na ovogodišnjem kampu je bilo preko 60 dece, koja su došla iz svih krajeva Srbije i regiona, ali je bilo i polaznika iz Amerike, Kanade, Švedske, Australije. Polaznici kampa su imali priliku da uče i treniraju sa eminentnim trenerima naše škole – Zoranom Mamićem, Nebojšom Marinkovićem, Dušanom Stepanovićem i Nikolom Filipovićem.  Ovde su otkriveni mnogi fudbaleri, a iskusni treneri brzo mogu da prepoznaju već u tom uzrastu da li neki dečak ima talenat, a onaj koji ima dobiće priliku da pokuša da bude deo Partizanove omladinske škole, poput Mihajla Ilića, koji je otkriven na kampu, a danas je deo prvog tima.

„Ne treba nama mnogo vremena da prepoznamo novog  Filipa Stevanovića ili neke druge koji su dolazili na ovakve kampove. Prioritet nam je da ove dečake uputimo na sport i zdrav život. Važan nam je taj pedagoški pristup, a naravno, najbolji polaznici će dobiti šansu u Partizanu!“,  navodi Dušan Stepanović, trener omladinske škole FK Partizan

„Mi ovde možemo odmah da vidimo da li neko ima smisao za igru. Gledamo, takođe, i motoričke sposobnosti, ali nam je najveći fokus na tehnici, jer je naša škola prepoznatljiva po tome, kao i po dobroj igri“,kaže trener Partizanove omladinske škole Nebojša Marinković.

Treninzi na kampu su dva puta dnevno – jedan ujutru, a drugi popodne. Između toga dečaci imaju i teorijsku nastavu gde se sa njima priča o pravilnoj ishrani, koja je važna u tom uzrastu za pravilan razvoj, bez obzira na to da li će se baviti fudbal i nečim drugim, zatim o higijeni, istoriji fudbala, tehnici i taktici. S obzirom na to da se deca tek upoznaju, neophodan je i period prilagođavanja, nakon kojeg se ulazi u ozbiljan trenažni proces.

Ove godine će se prvi put održati i kamp u opštini Milići od 20. do 27. jula i na kraju treći kamp Partizana ove godine, a sedmi put u Laktašima, ovoga puta u periodu od 13. do 19. avgusta. Dođi na kamp i ostvari svoje snove!

Više o kampovima crno-belih saznaj na jutjub kanalu FK Partizan Beograd – u novoj epizodi emisije „Deca Partizana“.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ