Добра игра, борбеност, храброст да се ухватиш у коштац са великим ривалом, али нажалост резултат је оно што се памти и пише. Могао је Партизан уз мало спортске среће и другачије да заврши утакмицу, али како наш народ каже “за просутом млеком не треба жалити”. Момци су показали да су достојан ривал највећих и да уз мало више искуства на европским утакмицама могу показати потребни квалитет.

Дванаест сати по завршетку прве утакмице 3. кола квалификација за ЛШ која је завршена резултатом 1:3 у корист гостију за клупски сајт говори првотимац Партизана Марко Јанковић.

Остаје жал што нисмо остварили бољи резултат – почиње Марко Јанковић. Били смо у неким тренуцима бољи ривал, стискали противника, али Олимпијакос је показао још једном да је квалитетна екипа која је све то издржала.

Много наших неискоришћених шанси, а из три грешке три гола…?

– Шансе које смо стварали морали смо да искористимо, јер против овакве екипе немаш много простора. Они су прави показатељ тога. Играли су чврсто у одбрани и из три контра напада дали су нам три гола. Трећи гол је недопустив и то ће нам представљати велики проблем у реваншу. Лакше би нам било да је остало 1:2 – каже Јанковић. Сада нам остаје да анализирамо грешке и извучемо поуке из свега, а у оваквој утакмици је сваки детаљ важан, искуство, концентрација, спремност…У супротном, противник те кажњава чим добије мало простора.

Да ли Партизан може да понови овакву игру у Атини?

– У Атину идемо да пробамо да остваримо позитиван резултат. Свако ко мисли да је изгубљено, вара се. Реално стање је да је пред нама много тежак посао пред пуним Караискакисом. Не само да ће и они бити појачани навијачима већ и додатно мотивисани. Али то је фудбал.  У крајњем случају, ако не дај Боже не прођемо, та утакмица нам може служити као додатни тест припрема за следећег европског противника.

Без навијача на гостовању.?

– На њиховом стадиону нас чека пакао! То је њихова прва утакмица ове сезоне на домаћем терену и попуњеност стадиона ће бити 99%. Трибине су одмах поред терена и цео стадион је врло акустичан. Не смемо да подлегнемо атмосфери, притиску, нити да се уплашимо. Грци су фанатици, а поготово што смо ми највећи ривал њиховог братског клуба из Београда , а при том и братски клуб са ПАОКом. Али ми смо Партизан и тамо идемо да покажемо да знамо да играмо фудбал и да смо достојан противник на терену највећих фудбалских клубова.

Са Европе у СЛС?

– Истина је, сада мирне главе морамо да уђемо у меч другог кола. Данас одмарамо, патимо и консолидујемо се. Сутра је већ нови дан и време за нове победе – каже Марко Јанковић.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ