Прошло је толико времена да они који су својим печатом, потписом и присуством тог 4. октобра 1945. године посведочили оснивању једног од највећих и најтрофејнијих спортских друштава у Европи више нису са нама. Ипак, знамо да је њих је водила одлучност да формирају уникатан клуб какав до тада није постојао у овом делу Европе, иза њих је остало завештање да утакмице и трофеји могу да се изгубе, али спортски дух и витештво никада, а из такве филозофије је проистекло 27 шампионских титула, 16 освојених националних купова, пехар намењен победнику Средњеевропског купа и вицешампионска титула Купу европских шампиона из 1966. године. Али пре свега, клуб цењен у сваком крају света, са армијом навијача и симпатизера који препознају чисту емоцију и истинску љубав црно-белих боја.
И све то за 76 година, колико Фудбалски клуб Партизан пуни на данашњи дан.
Тачно толико је прошло од када је основано Фискултурно друштво Централног дома Југословенске армије, а из њега створен клуб који је дао највише репрезентативаца и највећи број фудбалера који су одиграли преко 50 утакмица у националном дресу Југославије, Србије и Црне Горе или Србије.
Данашњи свечани дан у Хумској дочекујемо као лидери на табели Линглонг Суперлиге и на првом месту групе Б Лиге конференција, са врло реалним изгледима да изборимо пролеће у Европи. Стабилни, јаки и са јасним циљем и још чвршћим плановима да у надолазећем периоду подигнемо лествицу организацијских и резултатских висина.
Повезани као породица, одлучни да име Партизана у будућности прослављамо на свим меридијанима и пољима, јер како давно рече чика Душко Радовић: “За друге се навија, Партизан се воли”.

Срећан нам рођендан!

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ