Stadion “San Miguel” na istoimenom ostrvu nasred Atlantskog okeana u sklopu Azorskog arhipelaga, biće večeras (22.30) mesto istorijske utakmice Fudbalskog kluba Partizan. Na objektu koji prima nešto malo manje od 14.00 gledalaca i arhitetkturom pomalo podseća na Omladinski stadion na Karaburmi, odigraće se prvi meč plej-ofa za ulazak u novoformiranu Ligu konferencija, a ujedno, biće to najudaljenije mesto na kojem su fudbaleri našeg kluba odigrali zvaničnu utakmicu u evropskim takmičenjima (4.000 km).
Igrači trenera Aleksandra Stanojevića na megdan ekipi Santa Klare odlaze na krilima velike pobede protiv favorizovanog Sočija u minulom kolu kvalifikacija, ali uoči ovog susreta šef stručnog štaba našeg kluba ima mnogo glavobolje oko sastavljanja tima. Za razliku od njegovog kolege na klupi portugalskog tima, razlog za izostanak prvotimaca nisu problemi sa virusom Covid-19, već su u pitanju povrede koje su bukvalno desetkovale ekipu.
Nemanja Jović je zbog povrede kolena odsutan već duže vremena, Danilo Pantić je povredio primicačprilikom zagrevanja na pomenutom susretu protiv ruskog predstavnika, SašuZdjelara muči prednja loža i sva trojica nisu ni otputovala u Portugal. S druge strane, Aleksandar Šćekić je rovit i pitanje je dali može da igra od početka, ali sve ove probleme u delegaciji našeg kluba ne žele da iskoriste kao alibi.
Naprotiv, trener Stanojević veruje u pobedu i ne beži od uloge favorita:
– Naš rival ima problem sa igračima zbog kovida, a mi sa povređenim prvotimcima, ali svi igrači koji su doputovali u Portugal su spremni i očekujemo interesantan meč. Još dve pobede nas dele od jeseni u Evropi, što je naš osnovni cilj. Svesni smo svih kvaliteta večerašnjeg rivala i znamo način na koji će igrati. Oni su tehnički nadaren i veoma brz tim, koji igra veoma agresivan i moderan fudbal.
Aleksandar Stanojević za ovaj meč može da računa na Aleksandra Popovića, Milana Lukača, Nemanju Stevanovića, Slobodana Uroševića, Sinišu Saničanina, Igora Vujačića, Aleksandra Miljkovića, Marka Živkovića, Bojana Ostojića, Milana Smiljanića, Lazara Pavlovića, Aleksandra Šćekića, Miloša Jojića, Nikolu Terzića, Lazara Markovića, Aleksandra Lutovca, FlipaHolendera, Sejdubu Sumu, BibrasaNatha, Marka Milovanovića, RikardaGomeša i SamedaBaždara.
Ulaznice za meč u Ponta Delgadi prodaju se po ceni do 2,5 do 10 evra, a svi oni koji uđu na stadion u obavezi su da sve vreme susreta nose zaštitne maske na licu.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE