Стадион “Сан Мигуел” на истоименом острву насред Атлантског океана у склопу Азорског архипелага, биће вечерас (22.30) место историјске утакмице Фудбалског клуба Партизан. На објекту који прима нешто мало мање од 14.00 гледалаца и архитетктуром помало подсећа на Омладински стадион на Карабурми, одиграће се први меч плеј-офа за улазак у новоформирану Лигу конференција, а уједно, биће то најудаљеније место на којем су фудбалери нашег клуба одиграли званичну утакмицу у европским такмичењима (4.000 км).
Играчи тренера Александра Станојевића на мегдан екипи Санта Кларе одлазе на крилима велике победе против фаворизованог Сочија у минулом колу квалификација, али уочи овог сусрета шеф стручног штаба нашег клуба има много главобоље око састављања тима. За разлику од његовог колеге на клупи португалског тима, разлог за изостанак првотимаца нису проблеми са вирусом Цовид-19, већ су у питању повреде које су буквално десетковале екипу.
Немања Јовић је због повреде колена одсутан већ дуже времена, Данило Пантић је повредио примицачприликом загревања на поменутом сусрету против руског представника, СашуЗдјелара мучи предња ложа и сва тројица нису ни отпутовала у Португал. С друге стране, Александар Шћекић је ровит и питање је дали може да игра од почетка, али све ове проблеме у делегацији нашег клуба не желе да искористе као алиби.
Напротив, тренер Станојевић верује у победу и не бежи од улоге фаворита:
– Наш ривал има проблем са играчима због ковида, а ми са повређеним првотимцима, али сви играчи који су допутовали у Португал су спремни и очекујемо интересантан меч. Још две победе нас деле од јесени у Европи, што је наш основни циљ. Свесни смо свих квалитета вечерашњег ривала и знамо начин на који ће играти. Они су технички надарен и веома брз тим, који игра веома агресиван и модеран фудбал.
Александар Станојевић за овај меч може да рачуна на Александра Поповића, Милана Лукача, Немању Стевановића, Слободана Урошевића, Синишу Саничанина, Игора Вујачића, Александра Миљковића, Марка Живковића, Бојана Остојића, Милана Смиљанића, Лазара Павловића, Александра Шћекића, Милоша Јојића, Николу Терзића, Лазара Марковића, Александра Лутовца, ФлипаХолендера, Сејдубу Суму, БибрасаНатха, Марка Миловановића, РикардаГомеша и СамедаБаждара.
Улазнице за меч у Понта Делгади продају се по цени до 2,5 до 10 евра, а сви они који уђу на стадион у обавези су да све време сусрета носе заштитне маске на лицу.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ