Beogradskih 90 minuta protiv Hamruna donelo nam je kapitalnu prednost 4:1, a večerašnji duel na Malti (20 časova) trebalo bi samo da potvrdi da će se ime Partizana, drugu godinu u nizu, naći na žrebu za grupnu fazu Lige konferencija.

Prednost jeste velika, kvalitet je sigurno na strani Parnog valjka, ali trener Gordan Petrić očekuje da njegovi igrači pokažu da su profesionalci i novom pobedom osvoje značajne bodove, ne samo za sebe, već i za srpski fudbal generalno.

– To u Beogradu je bilo samo prvo poluvreme, koje smo uspešno uspeli da odradimo i steknemo prednost, a sada to treba da potvrdimo na Malti. Od mojih igrača tražim da budu opušteni, da igraju kako znaj i pokažu da su profesionalci. Na našem stadionu smo započeli jedan posao i sada treba da ga završimo – kaže Gordan Petrić.

Ekspediciju Partizana na Malti je dočekalo sunčano vreme, ali neće biti toliko toplo i sparno kao što je to bio slučaj na Kipru protiv AEK-a u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Naprotiv, prognoze su da će u vreme odigravanja utakmice temperatura biti ispod 25 stepeni, pa bi uslovi za igru trebalo da budu dobri.

Međutim, teren na kojem će se igrati večerašnji duel je u zaista lošem stanju, a prema najavama tamošnjih medija očekuje se da domaći tim bude mnogo ofanzivniji nego u Beogradu.

Mislim i ja da će Hamrun igrati drugačije nego u prvoj utakmici. Verujem da će mnogo više rizikovati i mi smo spremni za to. Možda to neće biti preterano lep fudbal, ali naš osnovni cilj je da se plasiramo dalje i nađemo u žrebu za grupnu fazu – naglašava Petrić.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE