Ново европско поглавље је пред нама. Партизан је другу годину у низу учесник групне фазе Лиге конференција, прошли пут смо успели да презимимо у овом такмичењу, а амбиције у овој сезони су идентичне.

Група није лака, али тренер Гордан Петрић и сви првотимци Парног ваљка су спремни да се боре колико је год то потребно. Прва прилика да покажу да имају потенцијал за ново пролеће у Европи је вечерас од 18.45 часова у Чешкој, где ће их у оквиру првог кола групе Д угостити Словацко.

Ривал који нема толико звучно име, али ако се зна да су актуелни освајачи националног Купа у конкуренцији Спарте, Славије и других великана чешког фудбала, онда је јасно да поседују огроман квалитет.

– Наш вечерашњи ривал умногоме подсећа на тимове из енглеског Чемпионшипа. Играју дугим лоптама, врло директно уз велики број дуела и израженом скок игром. Жреб који је одржан у Истанбулу смо дочекали у првом шеширу, наш ривал у четвртом, али то не мора ништа да значи. Морамо да докажемо квалитет на терену – поручује пред овај дуел тренер Петрић.

По ономе виђеном на јучерашњем тренингу стање терена је веома добро, очекује се да у време одигравања утакмице температура буде око 25 степени, што ће играчима оба тима омогућити добре услове за игру.

Домаћи клуб је саопштио да је стадион распродат и да ће трибине бити пуне, а очекује се и једна мања група навијача црно-белих.

– Не плашимо се, ми смо фаворити на папиру фаворити и битно је да одговоримо начину њихове игре. Морамо бити фокусирани и надам се да ћемо на пролеће играти Европи. Али Келн и Ница могу да буду фаворити наше групе – рекао је Петрић.

Утакмица из Чешке биће директно преношена на каналима РТС2 и ТВ Арена 1 Премиум, а дешавања са овог сусрета текстуалним путем можете пратити и на нашем сајту.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ