Почасни председник ФК Партизан – Иван Ћурковић, добитник је новоустановљене награде „Михајло Андрејевић – Андрејка”, која је ове године додељена на 12. традиционалној манифестацији „Дани фудбала”, Републике Српске.
Ћурковић је своју голманску каријеру почео у мостарском Вележу, са Партизаном је био шампион Југославије и учествовао је у финалу Купа европских шампиона! Са Сент Етјеном је био шампион Француске четири пута и три пута освајач купа те земље, као и финалиста КЕШ-а 1976. године. Такође, за репрезентацију Југославије бранио је на 19 утакмица!
„Ово је велико признање. Др Михајло Андрејевић – Андрејка био је велики човек. Био је неко са најдужим стажом у ФИФА-и. Он је нашу велику земљу представљао на најлепши начин и неко коме се није имало шта замерити, био је дипломата. Оставио је дубок траг и велики утисак. Јако сам поносан да је једно од признања понело његово име. У Бањалуци су га се људи сетили, та сећања су јако важна и ја сам им врло захвалан због тога. Одушевљен сам овим признањем, много ми је драго“, рекао је Ћурковић.
Ћурковићу је награду „Михајло Андрејевић – Андрејка” уручио глумац Војин Ћетковић, док су престижна признања на манифестацији „Дани фудбала” до сада добили и Младен Крстајић, Дејан Станковић и Ненад Бјековић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ