Фото: International sports office

Црно-бели су дали пун гас. После званичне прозивке у понедељак 11. јуна екипа тренира на СЦ Партизан-Телеоптик одакле ће други део припрема наставити у месту Птуј у Словенији.

После Светозара Марковића и Армина Ђерлека, који су показали зрелост и спремност за први тим, ове сезоне су све очи упрте у новајлије међу којима је лево крило Јован Кокир.

Увек је сјајан осећај бити део првог тима и мало је рећи да сам почаствован. Додуше, ово је други пут да сам на припремама, с тим што сам се момцима прикључивао и током сезоне, тако да ми је јасан и начин рада, жеље тренера и сл. Први пут сам са првим тимом био прошле године на Златибору, када је све било ново за мене, а сада се надам да ћу се наметнути тренеру.

После Светозара Марковића и Армина Ђерлека који су пружили одличне партије у првом тиму од новајлија се очекује много. Да ли осећаш притисак или напротив?

Не осећам неки специјалан притисак, јер кад си у Партизану притисак је сваки дан. Увек мора да се добро ради и побеђује, а ја сам прошао целу омладинску школу и на то сам једноставно навикао, спреман сам. Света и Ђеки (прим.аут. Светозар Марковић и Армин Ђерлек) су моји много добри другови и самим тим ми помажу у саветима. Њихов најдрагоценији савет је да само играм слободно и онако како знам и да ће онда бити све како треба — каже Кокир.

Добра сезона те је и препоручила за припреме првог тима?

Веома сам задовољан и могу слободно рећи да је то била моја најефикаснија сезона са 15 голова и много асистенција. Остаје жал што нисмо као омладинци успели да освојимо титулу. Имали смо и неколико иностраних турнира, које бих такође издвојио као значајне.

Жеља је сигурно званичан  деби са првим тимом?

То ми је дечачки сан, као и мојој читавој породици, јер смо сви навијачи Партизана. Волео бих да Партизан добије још квалитетних момака из моје генерације или близу, попут Златана Шеховића који је одиграо сјајно за Телеоптик, потом Влалукин, Страхиња Павловић…

Имао си прилику да упознаш рад шефа Мирослава Ђукића.

Шеф Ђукић је врхунски стручњак са много тренерског и играчког искуства. Мислим да је његова филозофија игре одлична за Партизан, што се показало пласманом у Европу и освајањем Купа. Остаје жал за титулом, али надокнадићемо све. Он воли младе играче и од њега можемо много да научимо. А што се тиче атмосфере, да ли треба помињати Сашу Илића, живу легенду! Много ми је драго што је продужио уговор и остао са нама. Сви момци су сјајни и увек се труде да нам помогну почевши од Вулета (прим.aут. Мирослав Вулићевић), па до Тошкета и Остоје (Зоран Тошић, Бојан Остојић). Њихова подршка пуно значи и хвала им на томе.

Биљана Обрадовић 

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ