Полазници омладинске школе Фудбалског клуба Гласинац 1936 редовни су гости “Дечије трибине” на стадиону Партизана, а овога пута улоге су се замениле. У госте малишанима из Сокоца су дошле две селекције школе фудбала Црно-беле бебе које су учествовале на јубиларном 10. Меморијалном омладинском фудбалском турниру “Срђан Томић и Владица Бабовић”, где су уживали у гостопримству домаћина

У питању су дечаци рођени 2009. и 2010. године које предводе тренери Миљан Галић и Милош Николић, а који су у Сокоцу били смештени у породицама код својих вршњака из чега су се изродила велика пријатељства.

– Све похвале за организацију и гостопримство од стране домаћина. Заиста дивне успомене носимо у Београд и са радошћу ћемо се вратити и наредне године. Овом приликом преносим срдачне поздраве од члана Управног одбора ФК Партизан Драгана Траиловића, који је изразио наду да следећег месеца чланови нашег Клуба опет посете Соколац са циљем оснивања Клуба навијача. Поучени искуством које смо стекли учешћем на турниру, верујем да ће то бити прави спектакуларни догађај – поручио је Миљан Галић и додао:

– Уопште није важно ко је победник овог турнира, већ је важно да се стичу корисна искуства, која ће малишанима значити у даљим каријерама. Име победника се брзо заборави, али остаје упамћено дружење, да деца знају да имају негде блиске контакте, јер ми смо један народ.

Сам турнир посвећен настрадалим играчима Гласинца 1936, организован је на феноменалан начин, а председник Драган Ренавица, тренер Младен Ћирјанић, секретар клуба Милан Ренавица, као и Илија и Драган Ћирјанић су и учинили да се малишани Партизана осећају као код куће.

Представници два клуба су разменили пригодне поклоне и договорили се да дечаци из Гласинца 1936 у што скорије време дођу у Београд и одиграју утакмицу против вршњака из Партизана.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ