Удружење навијача Партизана из Приједора и Фудбалски клуб Рудар Приједор, приредили су незаборавну дводневну Црно-белу Академију за делегацију нашег клуба која је бројала 40 чланова.

Дочекало нас је, и уз бакљаду и навијачке песме, поздравило око 1.000 присталица Парног ваљка, који су приредили незаборавно искуство.

Пре него што смо се уз пријатну и опуштену атмосферу дружили на свечаној прослави, љубазни и гостопримљиви домаћини су организовали посету Националном парку “Козара”, где је у музеју био организован школски час, уз срдачан пријем директора Божидара Николетића.

Црно-белу Академију, највећи навијачки скуп, где су домаћини били председник Удружења Стојан Јањетовић, који је уједно и спортски директор ФК Рудар Приједор и председник УО Удружења, Игор Сувајац, присуством и песмом увеличао је познати певач Халид Муслимовић, иначе члан УО ФК Рудар Приједор, али и велики навијач Партизана.

На скупу је подељено је 500 чланских карата и најављена још приснија и конкретнија сарадња, као и посета најмлађих Партизановаца Дечијој трибини.

Другог дана, градоначелник Приједора Слободан Јавор, односно његов заменик Жарко Ковачевић, угостили су свих 40 чланова делегације Парног ваљка и у пријатном разговору направили увертиру за пријатељски меч на Градском стадиону. На трибинама је било 5.000 гледалаца, а домаћи Рудар Приједор је био бољи од Партизана 4:2.

Том приликом, председнику домаћег клуба, Станку Вујковићу је уручен црно-бели дрес са бројем 95, будући да је утакмица и заказан због обележавања девет и по деценија постојања клуба, као и 50 година од последње посете црно-белих Приједору.

После утакмице уприличено је дружење најмлађих навијача са играчима Партизана, а потом је био организован и свечани ручак.

Делегацију нашег клуба су чинили члан УО, Драган Траиловић, члан комисије за клубове и пријатеља и навијача, Маја Крстајић, скаути првог тима Аца Трифуновић и Раде Залад, као и Бојан Остојић, односно Синиша Саничанин, који је рођен у Приједору.

Уз њих, Црно-белој Академији су још присуствовали секретар Омладинске школе Партизана, Горан Манце и полазници наше школе рођени 2004. и 2005. године са тренером Ненадом Стојаковићем и комплетним стручним штабом.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: САНДИЋ ФОТО


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ