Слободан Урошевић, ново појачање на месту левог бека дошао је у Партизан у зимском прелазном року из крушевачког Напретка. Већ током зимских припрема на Кипру видело се да се брзо прилагодио црно-белој породици где је поред и нових пријатељстава постао стандардни играч на првенственим утакмицама као и у 1/16 финала ЛЕ. Пред меч 25. кола СЛС коју Партизан игра 3. марта у Нишу популарни Чаки говори за званични сајт.

Атмосфера у клубу је одлична. Према мени су сви супер и драго ми је да су ме прихватили као да сам овде већ дуже време. Највише се дружим са Владимиром Ђиласом, али и са свима имам одличан однос. Очекивао сам да је атмосфера у овако великом клубу баш на том нивоу, али нисам знао да ћу се овако брзо прилагодити екипи што ми је посебно драго.

Брзо си заузео место стартера?

Велика ми је част што ми је указана та прилика коју сам, надам се, добром игром оправдао. Био је сјаајан осећај играти две европске утакмице пред нашом публиком, како у Хумској тако и у Плзену. Жао ми је што нисмо прошли даље, јер смо дали све од себе.

У Партизану се увек иде на победе и увек тражи оно више.

Притисак постоји, али сам од почетка каријере научио да се носим са тим, па ми то не представља проблем. Трудим се да увек дам све од себе и да оправдам указано поверење.

У суботу нас очекује меч 25.кола СЛС против Радничког из Ниша.

Још док сам играо у Напретку мечеви против Радничког су се сматрали дербијем. То је увек био тежак противник за Напредак, али је самим тим увек постојао велики мотив за победу. У Партизану је свака утакмица императив и нерешен резултат није добар. Свака екипа са нама игра изнад својих могућности, а Партизан мора да у том ритму буде свако коло.

Саиграчи те зову Чаки. Одакле надимак потиче?

Надимак сам добио још у основној школи. Тада је била популарна серија Мјешовити брак у којем је једну од главних улога имао глумац Виктор Савић који је тумачио лик фудбалера Бобана Чанчара. Како ми је име Слободан, а надимак ми је у то време био Бобан, друг ме једном прозвао по лику из серије Чаки што је остало и до данас − открива Урошевић

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ