Од почетка нове фудбалске сезоне до данас међу првотимцима Партизана појављује се неколико дечака који су се издвојили својим талентом и радом и самим тим заслужили позив да се прикљуће сениорима Зорана Бате Мирковића. Поред Страхиње Павловића и Ивана Тејића у црно-белу породицу је ушао и Бојан Балаж, којем је управо позив да се прикључи припремама првог тима био најлепши поклон за пунолетство.

Са непуних шест година почео сам да тренирам фудбал у Пролетеру из Зрењанина − почиње своју причу Бојан.

Имао сам више тренера од којих ме је сваки од њих научио важним стварима, како онима везаним за терен, тако и ван њега. То су били Драган Јовић, Амир Тељиговић, Данило Бјелица и Предраг Јованов, којима бих да се захвалим овом приликом и са којима сам још увек често у контакту. Будући да ме познају још као дете, када сам правио прве кораке, драго ми је да и даље могу од њих да добијем корисне савете за каријеру и игру.

Долазак у Партизан

Како је време одмицало у Пролетеру сам постајао све бољи и бољи. Својим залагањем, радом и трудом почео сам да се издвајам и самим тим је уследио позив да се придружим за селекцији Војводине, а потом репрезентацији Србије. На тим утакмицама сам био стандардан играч и као такав сам запао за око Слађану Шћеповић и покојном чика Трби. Пратили су мој рад и после неког периода стигао је позив да пређем у Партизан. Био сам пресрећан. Нисам се двоумио ни секунде, али су ми родитељи рекли да морам прво да завршим основну школу овде у Зрењанину, па тек онда да пређем у Београд. Тако је и било, те након осмог разреда на лето 2015. године званично прелазим у Партизан, где ми је тренер био чувени Шћепа. Прве године смо освојили пионирску лигу и освајали турнире где год смо стигли. Били смо незаустављиви. Научио ме је тренер много ствари о фудбалу и животу (Битно је да постанете добри људи и битно је да играте фудбал кад одете од мене), на чему  сам му захвалан. Он има доста заслуга што сам сада прикључен првом тиму.

Први тим и позив

Ово ми је четврта година у Партизану, задовољан сам својом игром у овом периоду, али свестан сам да је ово само почетак. Тог осмог јануара 2019. године јављено ми је да се прикључујем првом тиму у припремном периоду. Био сам пресрећан, емоције су одрадиле своје, исплатио се овај труд и рад свих ових година, помислио сам. Наравно, сада морам још више да се трудим и радим, да бих се овде задржао.

Тренинзи и играчи

Тренинзи су овде доста озбиљнији него у омладинцима. Након пар тренинга сам се већ прилагодио захтевима и све ми је лакше. Атмосфера  је добра у екипи, има шале, смеха, али је на тренингу озбиљност. У екипи има доста искусних играча од којих кроз сваки тренинг извлачим по нешто што могу да убацим у своју игру и побољшам је. Жеља ми је наравно да дебитујем за први тим, те се надам се да ће се то десити у скоријем периоду − са осмехом каже Бојан.

Идол ми је Тиаго Силва, а из Партизана Немања Милетић Ћелави, јер играмо на истој позицији и заиста ми се свиђа не само његов начин игре, већ је уз то и много добар момак.

Школа и другови

Идем у Техничку школу на Новом Београду. Прве три године сам ишао редовно, а сад четврту идем ванредно. Када сам прешао у Партизан упознао сам се са Страхињом Павловићем и Иваном Тејићем и од тада смо нераздвојни.

Пунолетство и жеље

У суботу сам прославио свој 18. рођендан у Зрењанину, било је баш супер! Лепо смо се провели, на рођендану су ми били и другари из Партизана који су чак дошли из Београда и улепшали ми вече. Ту је био и мој бивши тренер Слађан Шћеповић, који ме је много тога научио, како о фудбалу, тако и о животу. И њему желим да се захвалим овом приликом на доласку. За свој рођендан сам пожелео пар ствари, наравно све су у вези Партизана, клуба за који навијам цео свој живот. Прва жеља је, наравно, да се прикључим првом тиму у потпуности односно да дебитујем за први тим, јер је то мој сан. Волео бих да са Партизаном освојим лигу и узмем дуплу круну. 

Биљана Обрадовић 

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ