Ни по повратку у Београд не можемо да се помиримо са тиме како је лопта у 83. минуту променила смер, преварила голмана Александра Поповића и анулирала преокрет у режији Фусенија Дијабатеа и Рикарда Гомеша у дуелу против екипе Словацко (3:3). Славље је већ било спремно, победа коју смо борбеношћу и пожртвовањем заслужили, исклизнула је из руку на несрећан начин, али је меч у Чешкој показао да ова екипа има карактер.

Јер, губити 0:2 после 20 минута игре, па два минута касније остати са играчем мање, а онда у другом полувремену потпуно доминирати тереном пред пуним трибинама домаћин навијача није мала ствар. То могу само тимови који верују у себе и знају како све оно лоше што им се догађа на терену да надоместе хтењем и залагањем.

“Наравно, показали смо да можемо да играмо добро у којој год ситуацији да се налазимо – два примљена гола, играч мање, а вратили смо се у игру – то нам даје снагу да не одустајемо, без обзира на околности и резултат.”

Кад се подвуче црта након велике борбе у Ухерско Храдишту Партизан је стигао до бода, који нам је у једну руку мала утеха, али с друге стране довољан да већ након првих 90 минута заседнемо на чело табеле групе Д Лиге конференција.

Ница и Келн су ремизирали 1:1 и све у нашој групи је потпуно отворено.

Наредног четвртка у Хумску нам стиже француски тим, биће то утакмица потпуно другачија од ове синоћ, са много више фудбалске лепоте и такмичарског набоја, а уз подршку са трибина ми знамо да је све на нашој страни.

Ипак, као што шеф стручног штаба каже, прво да завршимо посао у недељу против Младости из Лучана онако како треба, па ћемо онда разговарати о Лиги конференција.

Статистика говори, Рикардо је најбољи стрелац Партизана у Европи

 

Његов гол је у 61. минуту донео потпуни преокрет у дуелу против екипе Соловацко и без обзира што није био довољан за коначну победу, погодак Рикарда Гомеша је ушао у историју Партизана.

 

“Само вера у Бога ме је довела довде и до обарања још једног рекорда, он је ово учинио, хвала му!”

Нападач са Зеленортских Острва постигао је у Ухерским Храдиштима 17. погодак за Парни ваљак на европској сцени и у том параметру је постао апсолутни рекордер црно-белих свих времена.

Престигао је на тој листи Бразилца Клеа (16), а иза себе оставио и легендарног капитена Сашу Илића који је два пута мање успевао да савлада ривалске чуваре мреже на међународној сцени у дресу Партизана.

За овај успех, Рикарду је било довољно 27 утакмица у два мандата за наш клуб, а серију погодака је почео у лето 2018. године против Рудара из Пљеваља кад је постигао два гола.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ