Турски шампион Бешикташ данас је стигао у Београд на први меч плеј офа УЕФА Лиге Европе, а вечерас су одржали и официјелни тренинг на стадиону у Хумској. 

Пола сата пре тренинга пред новинаре су изашли тренер турске екипе Шенол Гунеш и играч Домагој Вида, који су одговарали на питања присутних новинара.

− Српски фудбал има своју препознатљиву школу, па тако и има доста добре фудбалере, што значи да ћемо играти са екипом која поседује завидан реноме и квалитет и гаје нападачки фудбал. За нас ће то бити тежак меч, али ми желимо да добро одиграмо и победимо. Не играју нам Бабел и Ленс и то ће бити хендикеп за нас, такође и изостанак Негреда. Имали смо и играче који су се касно прикључили. Неће бити лако, али улазимо са позитивном енергијом. Даћемо све од себе да се у Истанбул вратимо са добрим резултатом. − започео је своје излагање Гунеш на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.

Ми познајемо Партизан, али и Партизан познаје нас. Пуно српских играча је играло у Турској, па и сам тренер Зоран Мирковић. Нема непознаница, јако је битно како се почне, као и информације које се играчима дају пре утакмице.  У последњих недељу дана имали смо три утакмице, уморни смо, али се и поред поштовања према Партизану надамо победи. − наставио је тренер гостију своје излагање.

Последњи пут када је екипа Бешикташа гостовала у Београду тренер Славен Билић је дочекан аплаузом и испраћен на исти начин.

Тада се показало колико је Партизанова публика пуна спортског духа. – завршио је своје вечерање излагање тренер Бешикташа.

Домагој Вида је био конкретан и језгровит:

Играо сам овде прошле године у дресу Динама из Кијева и  утакмица ми је остала у лепом сећању, јер смо победили. Надам се да ће тако бити и овог пута. Неће бити лако, јер је Партизан до плеј офа дошао лакше него ми, али Бешикташ је овде дошао да победи.

Фото галерија. Мирослав Тодоровић

no images were found

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ