Поводом осмог марта међународног дана жена, најмлађи чланови првог тима Партизана желели су да својим примером укажу на поштовање жена свих генерација.

Испред црно-белог бутика на Теразијама Ђерлек, Шеховић, Павловић, Босић, Стевановић и Поповић поклањали су беле руже случајним пролазницама, желећи да им још више улепшају овај дан и пошаљу поруку да је насиље над женама за сваку осуду!

Женама би сваки дан у години требао да буде осми март када говоримо о љубави и  пажњи које оне заслужују. Све у животу полази од куће и кућног васпитања, па смо и ми желели као првотимци Партизана да дамо пример и подстицај својим вршњацима, како треба да се односе према нежнијем полу − каже шеснестогодишњи Филип Стевановић.

Да ли су то маме, баке, тетке, жене су жене и морају бити поштоване у сваком тренутку, од куће до посла − поручује млади Радивој Босић.

 

Много је примера породичног насиља, мобинга, али и вршњачког насиља међу припадницама лепшег пола. Овај дан би све нас, без обзира на узраст, требаo да опомене да су оне најважнија карика у нашим животима и да морамо да их чувамо и поштујемо у сваком тренутку − надовезују се Златан Шеховић и Александар Поповић.

А на питање зашто беле руже, Армин Ђерлек каже:

Бела ружа представља јединство, врлине и чистоћу нове љубави. Повезују  је и са чашћу и поштовањем. У овом случају има везе и са осмим мартом као празником, али и нашем односу према грбу Партизана.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ