Парни ваљак је савладао још једну препреку победивши екипу Колубаре резултатом 2:1 (1:0) у 1/16 финала Купа Србије. Голове за црно-беле постигли су Николић (19’), Ђерлек (49′) и Матијевић ( 76′) за екипу Колубаре. Своје утиске по завршетку меча износи стрелац другог гола за Партизан Армин Ђерлек.

Колубара је једна чврста екипа, били су више оријентисани на дефанзиву и из неких контри покушали да нас угрозе. Када су дали гол унели су малу неизвесност задњих десетак минута утакмице. Похвалио бих атмосферу и организацију, трибине су биле пуне и све је било у најбољем реду, прави фудбалски амбијент – каже Ђерлек.

Поред тебе на терену смо после дужег времена видели Сашу Илића, Бојана Остојића, Слободана Урошевића и др?

Играчи који су имали већу минутажу и који су изнели досада велики број утакмица добили су поштеду и самим тим утакмицу је остало да изнесу играчи са мањом минутажом. Добили смо инструкције од шефа, одрадили све по плану и заслужено победили.

Две асистенције Урошевића за победу Партизана?

Слоба и ја смо генерално током целе утакмице добро сарађивали и у тој ситуацији када сам постигао гол стварно ми је одлично асистирао.

Партизан је показао добру игру на дербију, а сада уједно да има и добру другу екипу за ротације?

Наравно, после дербија смо добили велико самопоуздање и веру у себе. Мислим да смо на правом путу и надам се да ћемо да наставимо са добрим играма.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ