Озарена лица и искрена дечија срца обасјала су стадион Партизан у Хумској 1 када су у њега, пуне дечије полетност, али и потиснутог бола, само њима знаног, ушле две девојчице о којима недељема већ прича читава Србија.
Анђела (12) и Валентина (11) Миланов, живе у селу Драјници, на домак Власине, у сред шуме, без пута, у руинираној кући са прозорима без стакала, трошних зидова који само што се не сруше.
Девојчице анђеоских лица дошле су у Београд, а једна од жеља им је била да посете и клуб за који навијају – Партизан.
Њих су у трофејној сали клуба дочекали скаутинг директор – Ивица Краљ, капитен Партизана – Слободан Урошевић, са саиграчима Бибарс Натхом и Игором Вујачићем и портпаролком клуба – Биљаном Обрадовић, који су им уручили поклоне из црно-белог бутика.
Девојчице су за успомену добиле ранчеве, школски прибор, јастуке, постељину, мајице и дуксерице са мотивима свог вољеног клуба.
Захваљујући племенитим људима, хуманитарној радници Тамари Мисирлић која је прва скренула пажњу на животну причу ових девојчица, и Влади Републике Србије која ће им обезбедити услове за живот и доделити им стан у насељу Клисура, животи мале Анђеле и Валентине биће прича у којој срећа неће имати само епизодну улогу.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ